Відмовилась від кондиціонеру для білизни і ні разу про це не пошкодувала: роблю сама з того, що є у кожної

Під час виробництва кондиціонерів для білизни часто використовуються не найкращі інгредієнти – консерванти, штучні ароматизатори та інші хімічні компоненти, які викликають алергію

Виявляється, кондиціонери для білизни – не найкращі засоби для пом’якшення тканини та надання їй приємного запаху. У їхньому виробництві використовуються консерванти та штучні ароматизатори, а також хімічні речовини, які можуть викликати алергію. Якщо у вас жорстка вода, через яку ваш одяг стає грубим і неприємним на дотик, спробуйте зробити кондиціонер для білизни самостійно. Результат виявиться екологічнішим і набагато безпечнішим, ніж засіб, який ви придбали у магазині.

Як зробити кондиціонер для білизни самостійно

Харчова сода та оцет. Змішайте півтори чайні ложки харчової соди, пів склянки оцту та кілька крапель вашої улюбленої ефірної олії. Цієї порції має вистачити на одне прання. Оцет може пошкодити гумові та пластикові деталі. У пральних машинах з вертикальним завантаженням їх менше, але цей рецепт варто використовувати з особливою обережністю, аби не зіпсувати пральну машинку. Втім, для ручного прання – це ідеальний варіант.

Досвідчені домогосподарки розповіли, чому варто замінити покупний кондиціонер для білизни
Досвідчені домогосподарки розповіли, чому варто замінити покупний кондиціонер для білизни

Засіб із лимонною кислотою. Налийте в місткість 220 мілілітрів води та додайте 40 грамів лимонної кислоти. Для запаху додайте кілька крапель ефірної олії чайного дерева. Додайте 2-3 столові ложки готового засобу на одне прання.

Оцет є найдешевшим і найкращим кондиціонером для білизни. Він пом’якшує воду, закріплює колір і видаляє з тканин залишки миючих засобів (засобів для виведення плям). Достатньо однієї склянки оцту, налитого замість кондиціонера для білизни. Знову ж таки, варто бути обережним, якщо ви перете у пральній машині.

Якими домашніми засобами можна замінити кондиціонер для білизни, який купують у магазині
Якими домашніми засобами можна замінити кондиціонер для білизни, який купують у магазині

Щоб речі не електризувалися, додайте 2 столові ложки гліцерину в дозатор пральної машини. Додавати такий засіб замість кондиціонера для білизни рекомендують для того, щоб речі були приємними на дотик і чистими. Це полегшить прасування одягу, пом’якшить воду та зменшить статичну електрику. Крім того, ви можете кинути кілька кульок алюмінієвої фольги у пральну машину разом з одягом – проблема зі статичною електрикою зникне.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини