Речі після прання краще не розвішувати на батареї: як висушити одяг без використання обігрівачів

Під час літньої пори господині розвішують речі після прання на балконі, але з приходом сильних морозів потрібно шукати інше місце у квартирі, яке підійде для сушки одягу.

Наприкінці осені та цілу зиму сушіння речей на балконі стає практично неможливим. Замість висихання речі замерзають та перетворюються на льодяні статуї, що унеможливлює вихід в таких речах та вулицю або до когось в гості. Редакція сайту Добрі новини зʼясувала, як найкраще сушити речі вдома під час зими.

Звісно, перше, що спадає на думку – це батарея або ванна кімната, в якій завжди є вбудована невеличка батарея, але це хибний варіант. Розвішуючи речі на батареї ви віддаєте все тепло саме речам і в квартирі стає помітно холодно. Не всі ванні кімнати оснащені витяжками, тому через надмірну вологість там може розвинутися грибок, який потім дуже складно приховати.

Як висушити речі без використання батарей
Як висушити речі без використання батарей

Досвідчені господині кажуть, що речі краще сушити в коридорі або на кухні. Якщо у вас є окрема кімната, яка використовується як склад або комірчина, то можна розвісити речі саме там. В спеціалізованих магазинах продаються складні сушки для одягу, які можна потім запросто поставити за дверима вашої спальні або будь-якої іншої кімнати у вашому будинку. Таким чином створюється більше простору для висихання, речі будуть сохнути досить швидко і в кінці не будуть пахнути сирістю, як це часто буває після сушки у ванній кімнаті.

Ви можете використовувати спеціальні гачки або плечики для підвішування речей на дверцятах кімнат або шаф. Це надзвичайно зручний спосіб для сушки, але для того, щоб повністю уникнути підвищення вологості краще встановити вдома хорошу вентиляцію, або провітрювати приміщення 1-2 рази кожні 2-3 години по 5 хвилин.

Популярне

Подібні новини