Ось що я роблю з кущами ремонтантної малини, щоб зібрати врожай солодкої ягоди у грудні: все елементарно

Головна особливість ремонтантної малини полягає у тому, що ви можете отримувати врожай тоді, коли звичайні кущі вже давно у зимовій "сплячці". Розповідаємо, як

Серед досвідчених городників і садівників заведено вважати, що малина, хоч і не дуже примхлива рослина, не відрізняється особливою родючістю. Втім, завдяки правильно організованому процесу вирощування ви легко можете збирати щедрий врожай солодкої та яскравої ягоди круглий рік. Для цього потрібно просто знати деяку хитрість.

Врожай малини у грудні

Так, садівники, які вже випробували цей лайфхак запевняють, що він стовідсотково дієвий. Мова йде про вирощування малини у теплиці. Років 20-30 тому ніхто б і не думав про такий експеримент. Адже звичайна, літня малина починає плодоносити лише на другий рік після посадки. Не буде ж теплиця рік простоювати. Та й плоди культура дає лише один раз за сезон, то навіщо займати дорогоцінне місце? З появою ремонтантних сортів все стало набагато простіше, і з садової малина перетворилася на тепличну.

Експерти розповіли, як правильно вирощувати малину, аби мати врожай круглий рік
Експерти розповіли, як правильно вирощувати малину, аби мати врожай круглий рік

Ремонтантні сорти малини здатні давати перші плоди вже через 2-3 місяці після висадки. Так, посадивши малину у теплиці на початку або у середині осені, ви можете зібрати щедрий врожай прямо в грудні. Одними з найкращих сортів серед садівників вважаються голландський “Квеллі” та швейцарську “Зюгану”.

Дозрівають вони трохи пізніше, ніж сорт-еталон “Полиця”, зате дають ягоди екстракласу. Навіть при повторному плодоношенні вони великі, вагою від 10 грамів, і довго зберігаються – до 1,5 тижнів. Самі ж сорти стійкі до найпоширеніших грибкових хвороб та шкідників. А завдяки потужній кореневій системі та міцним пагонам не вимагають спеціальних опор та шпалер.

Що потрібно робити з малиною, щоб збирати врожай круглий рік – секрети вирощування
Що потрібно робити з малиною, щоб збирати врожай круглий рік – секрети вирощування

Знавці також зазначають, що для того, аби збирати врожай малини круглий рік, потрібно встановити спеціальну теплицю. Її треба ставити на міцний ґрунтовний фундамент. Для каркаса капітальних теплиць краще використовувати оцинкований металопрофіль, а для укриття – полікарбонат. Звичайне скло та дерев’яні рами не підійдуть для малинника, адже крізь них легко проходить холод. Та й двері краще встановити подвійні, щоб мінімізувати попадання морозного повітря до рослин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини