Підслухала в черзі на базарі: так саджати полуницю не можна, бо врожаю не буде від слова зовсім

Таким чином саджати полуницю не можна ні в якому разі. Тоді популярна культура не буде такою врожайною, а ягоди виростуть несмачними та навіть кислими

Хоча полуниця є однією з найпопулярніших культур, чимало городників і садівників, навіть досвідчених, не знають, що можуть припускатись важливих помилок. Розповідаємо, як не можна саджати червону ягоду на своїй ділянці, аби потім не виправляти наслідки свого необдуманого рішення. Насправді все просто та елементарно!

Як не можна саджати полуницю

У мережі ви можете зустріти поради про те, що насправді полуницю можна посіяти без грядок – просто “полянкою”, ніби у лісі. Це твердження насправді має місце бути. Посадити так полуницю ви і дійсно можете, втім у подальшому вам доведеться боротись із чималою кількістю проблем. Річ у тім, що для того, аби отримати щедрий врожай, потрібно добре доглядати за полуницею.

Експерти назвали головну помилку під час висаджування полуниці на власній ділянці
Експерти назвали головну помилку під час висаджування полуниці на власній ділянці

Так, у процесі вирощування ягід варто полоти, поливати, мульчувати, обрізати вуса та виконувати ще безліч маніпуляцій, які позитивно впливають на те, який врожай ви зберете. Втім, якщо культура на вашій ділянці висаджена саме “полянкою”, то виконувати доглядові процеси вам буде дуже важко. Саме тому досвідчені городники радять все-таки висаджувати полуницю грядками.

Крім того, вирощуючи полуницю, варто дотримуватись сівозміни та розуміти, які сусіди культурі сподобаються, а які рослини краще не висаджувати поруч. Так, наприклад, між кущами суниці або міжряддя можна посіяти овочі – салат, шпинат, редис, редьку, буряк, квасоля – таке сусідство допомагає істотно заощадити площу.

Досвідчені городники розповіли, як не можна саджати полуницю та яких помилок уникати
Досвідчені городники розповіли, як не можна саджати полуницю та яких помилок уникати

Поруч із полуницею не варто садити картоплю, томати та огірки – у них є спільний шкідник, нематода. Вам також варто забути про сусідство полуниці та малини, адже у них теж загальний шкідник, малинно-суничний довгоносик.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини