Колорадський жук тікав, як ошпарений: найкращий осінній метод позбутися шкідника назавжди на городі

Колорадський жук – одна з найшкідливіших комах, з якою дачники змушені боротися протягом всього сезону. Цей листоїд серйозний ворог не тільки картоплі, а й інших рослин, який знижує врожаї.

Здавалося б, для чого про нього говорити після закінчення сезону. Проте, враховуючи те, що він може успішно перезимувати, у наступному сезоні, якщо не зробити превентивних мір восени, він здатен нанести ще більшу шкоду.

Отже, що потрібно робити восени, щоб позбутися шкідника якщо не назавжди, то хоча б зменшити максимально його кількість.

Як позбутися колорадського жука на городі
Як позбутися колорадського жука на городі

Досвідчені городники ще до збирання картоплі рекомендують скосити її бадилля. Після того все скошене збирають та спалюють. Таким чином шкідники позбавляються можливості мати жукам корм перед їхньою підготовкою до зими.

Дуже дієвим способом позбавитися цих комах є рясний полив ділянки, де росла картопля, розчином курячого посліду. Під рясним поливом мають на увазі приблизно 80 відер 4% розчину на кожну сотку землі. Після такої обробки ґрунт необхідно через тиждень перекопати.

Для того, щоб позбавитися жуків, що вже заховалися у землю для зимівлі, варто перекопати ґрунт якомога пізніше на при кінці осені. Робити таке перекопування потрібно глибоко з додаванням часникового або цибулевого лушпиння.

Огородники назвали рослин, які відлякують колорадських жуків
Городник розповів, як ефективно вивести колорадського жука

Ефективним способом, завдяки якому можна знищити від 80 до 100% комах є полив ґрунту осінню водним розчином аміаку.

Дієво також буде посипати ділянку золою.

Дехто з дачників практикує збирання колорадського жука за допомогою приманок. Для цього після збирання картоплі на ділянці вони розкладають поліетилен, на якому розкидають приманку – картопляні розчавлені  відходи. Жуки, які ще не сховалися на зимівлю, збираються на плівці підхарчитися. Після того їх вже не важко зібрати та знищити.

Таким чином, після такої роботи можна не сумніватися, що у наступному сезоні проблем з колорадським шкідником буде значно менше.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини