Як доглядати за декабристом у холодний сезон: з такою турботою буде квітнути аж до Масляної

Деякі кімнатні квіти здатні радувати своїм цвітінням господарів у холодну та похмуру зимову пору. До таких рослин відноситься Різдвяник або як його ще називають – декабрист.

Декабристом та різдвяником його назвали саме тому, що квітка зацвітає напередодні новорічних свят та Різдва, наче зимовий  святковий подарунок. А справжнє наукове ім’я рослини – шлюмбергер. Вважається, що оскільки ця квітка досить не вибаглива, то й особливої уваги по догляду за нею не потрібно. Втім, якщо ви хочете побачити її квітучою рясно, а не поодинокими квіточками, то вам потрібно дещо для неї зробити. На сам перед потрібно вибрати добриво, яке найбільш підійде рослині.

Експерти назвали найефективніші схеми догляду за декабристом

Це фосфорно-калійне та органо-мінеральне добриво. Їх необхідно чергувати між собою кожні 2 тижні. Далі варто правильно обрати місце для розташування горщиків з квіткою. До того, як у неї з’являться перші бутони, їй бажано знаходитися у приміщенні з температурою від 13 до 15°, але воно повинно бути сонячним.

Вже після того, як з’являться перші бутони, переставте горщики у місце з температурою до 20-22°. Що стосується підживлення рослини. З кінця жовтня і до завершення цвітіння поливайте декабриста під корінь 2 рази на тиждень таким водним розчином: 1/3 чайної ложки бурштинової кислоти та 1 чайну ложку моно калій фосфату у 3 л води.

Експерти назвали найефективніші схеми догляду за декабристом

Дуже добре буде обробляти періодично листи декабриста розчином борної кислоти. Для цього ¼ чайної ложки борної кислоти змішайте з невеликою кількістю теплої води, а після того, як порошок повністю розчиниться, додайте води, щоб у вас вийшов 1 л добрива. Знавці також рекомендують не викидати корки гранату. Ними також можна підживити різдвяник: подрібнені кірки одного гранату залийте 1 л окропу та залиште це на кілька днів. Після того процідіть настоянку та періодично підживлюйте рослину.

Популярне

Подібні новини