Обов’язково посадіть ці рослини під яблунею: плодові дерева обожнюють ці культури та вважають їх “друзями”

Для покращення загального стану яблуні спеціалісти рекомендують замислитись про висадження біля неї деяких рослин. Таке сусідство може позитивно вплинути на здоров'я плодового дерева

Яблуневий сад у процесі свого розвитку займає все більше й більше місця. Спочатку садівники витрачають чимало часу на догляд за ґрунтом біля плодових дерев, але врешті здаються та дозволяють траві вільно рости. Так, ви і дійсно можете зробити так, але чи не розумніше буде використовувати вільний простір між деревами для вирощування різних рослин?

Які рослини вирощувати біля яблунь

Багаторічний та однорічний люпин, календула, кріп, огірки, горох, бобові культури, чорнобривці, редис, півонії – все це ідеальні сусіди для яблунь. Вони можуть допомагати одне одному розвиватись і рости. Аби отримати максимальну користь від такого сусідства, після закінчення зростання зріжте і залиште на місці надземну трав’янисту частину овочів та трав’янистих багаторічників.

Експерти розповіли, які рослини найкраще вирощувати біля яблунь
Експерти розповіли, які рослини найкраще вирощувати біля яблунь

Зрізані рослини накрийте чорною плівкою або спанбондом для прискореного перегнивання. Таким чином навесні яблуня отримає повноцінне харчування. Як плодове дерево може допомогти рослинам, які ростуть під ним? Так, наприклад, висаджування редису у тіні яблуні дозволять отримати літній урожай без стрілкування. Зверніть увагу, що посадки багаторічного люпину проріджуйте кожні 3 роки.

Хоста, щавель, різні сорти салатів та базиліка, барбарис, спірея також будуть хорошими сусідами для яблуні, але ніякої користі одне від одного взяти не зможуть. Таке сусідство стане нейтральним – ніхто одне одному заважати не буде, але й позитивних аспектів чекати не варто.

Як правильно вирощувати рослини біля плодових дерев і які можна висаджувати
Як правильно вирощувати рослини біля плодових дерев і які можна висаджувати

Капуста різних видів та декоративна, петрушка, цибулі, м’ята, шавлія, папороть, космея, клематиси, троянди – це погані сусіди для яблунь. Такі рослини заважають плодовим деревам, а ті відповідають цілком взаємно. Так, яблуня буде пригнічувати згадані вище культури, тому від їхнього вирощування краще відмовитись.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини