Як гарантовано укорінити будь-який саджанець за 1 день: стовідсотково працюючий і дуже простий спосіб

Кожному городнику та садівнику хочеться бути впевненими на сто відсотків, що їхні саджанці точно укорінились. Розповідаємо про дієві засоби, які допоможуть рослинам

Кожен, хто вирощує на власній ділянці декоративні чи будь-які інші рослини, точно хоча б раз у житті стикався з потребою висадити саджанці. Якщо про процес і правильний порядок дій чимало власників ділянок знають, то у питанні, як допомогти рослинам укорінитись, більшість губляться. Розповідаємо про дієвий спосіб, завдяки якому саджанці дуже швидко адаптуються до нового місця.

Як допомогти саджанцям укорінитись

Коли ви переносите саджанці у нове місце, важливо забезпечити їх необхідними умовами для здорового розвитку та функціонування. Так, після закладання у лунки суміші родючого ґрунту експерти рекомендують додати спеціальне добриво, яке й допомагає рослинам укорінитись. У своєму складі воно містить потужний набір корисних речовин та мікроелементів, які сприяють активному розвитку кореневої системи. До прикладу, у такому добриві є морські водорості, які є дуже дієвими для молодих саджанців.

Експерти назвали дієвий засіб, який точно допомагає будь-яким саджанцям швидко укорінитись
Експерти назвали дієвий засіб, який точно допомагає будь-яким саджанцям швидко укорінитись

Назва комплексу – “Добриво для посадки саджанців”. Таку комплексну підкормку для молодих саджанців можна знайти у будь-якому спеціалізованому магазині. Крім усього сказаного вище, іншою особливістю такого добрива є те, що воно допомагає утримувати вологу у ґрунті. Завдяки цьому надалі ви зможете рідше поливати саджанці.

Так, за порадами виробників, норма витрат комплексного добрива для саджанців, яким один рік, складає 50 грамів. Якщо ж саджанці дво- або трирічні, то кількість підкормки потрібно збільшити до 100 грамів. Висипати добриво потрібно прямо в лунку, а потім його варто перемішати із землею.

Як допомогти саджанцям на своїй ділянці укорінитись швидко та без зайвого клопоту
Як допомогти саджанцям на своїй ділянці укорінитись швидко та без зайвого клопоту

Для того, аби посилити ефект і ще більше допомогти рослині укорінитись, ви можете сформувати навколо лунки, в яку висадили саджанець, кругову канавку. Туди влийте 10 літрів розчину препаратів “Оздоровлювач ґрунту” та “Біозахист від хвороб”. Для приготування розчину потрібно по 30 мілілітрів кожного засобу на 10 літрів води.

Популярне

Подібні новини