Вигнала мишей з городу за один раз: посадила секретну рослину і хвостаті повтікали всього за кілька днів

Серед великих та малих шкідників, що здатні знищити врожай, миші займають одне з перших місць. Герої багатьох мультиків милі сірі вухастики у житті додають чимало клопоту.

Як позбутися цих віковічних супутників людини, які харчуються тим, що вона виростила для себе? Виявляється, що це задача не з простих, але вирішити її можливо, причому гуманними засобами.

Для того, щоб прогнати гризунів, потрібно виявити, де вони мешкають. Зазвичай миші роблять свої гнізда там, де тепліше та затишніше: під підлогою будинків та сараїв, під теплицею або у компостній купі. Як тільки ви виявите їхні помешкання, приготуйте масляну суміш, оскільки тваринки не переносять різких запахів. Для цього потрібно змішати масло з маслом м’яти та нашатирним спиртом. Просочіть ганчір’я цією сумішшю, розкладіть у місцях  гнізд і гризунам не залишиться нічого іншого як піти з вашої території.

Як позбутись від мишей на городі
Як позбутись від мишей на городі

Якщо перед вами постала задача прогнати мишей з городу, то вам потрібно скористатися бузиною, яка виділяє синильну кислоту та має різкий запах, що відлякує мишей. Для цього посадіть кущі бузини по периметру своєї ділянки. А якщо ви все ж таки побачите на городі поодиноку мишу, то свіжозрізані гілки бузини увіткніть у різних місцях городу.

Окрім бузини на допомогу у справі вигнання мишей вам прийдуть таки рослини як ромашка, полин та інші, такі, що мають сильний запах, що тваринкам не до вподоби, наприклад, коріандр та кінза.

Експерти розповіли про найдієвіші методи боротьби з мишами на городі
Експерти розповіли про найдієвіші методи боротьби з мишами на городі

Якщо говорити про інші речовини з різкими ароматами, то підійде столовий оцет та хлорка.

Окрім народних методів, які є гуманними, ви можете скористатися сучасними такими. Як ультразвукові прилади. Миші дуже бояться ультразвукових хвиль і тікають, коли чують ультразвук.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини