Мінімум хімії – максимум ефекту: як позбутись від бур’янів на ділянці простими засобами. 100% дієвий спосіб

Вибір товарів у спеціалізованих магазинах для садівників не залишає сумнівів, що кожному вдасться знайти для себе підходящий продукт. Але що робити тим, хто не хоче використовувати хімію?

З гербіцидами сьогодні проблем немає: у будь-якому господарському магазині можна купити засоби від бур’янів. І насправді претензій до цих препаратів немає – всі вони перевірені часом та справно працюють. Проблема в іншому. Багато таких препаратів фабричного виробництва труять ґрунт, та й іноді так, що городнім культурам більше не вдасться вирости на ділянці.

Як позбутися бур’янів без хімії

Існує ціла низка безпечних способів боротьби з бур’янами. Найекологічніший з них – це термічний вплив. Здійснювати його можна у двох варіантах. Перший – за допомогою відкритого вогню. Це робиться газовим пальником. Трава просто випалюється – головне, пошкодити вогнем кореневу систему бур’янів і тоді з ними буде покінчено.

Експерти розповіли про найекологічніші способи боротьби з бур'янами
Експерти розповіли про найекологічніші способи боротьби з бур’янами

Другий варіант – знищити бур’яни за допомогою окропу. Рослини також можуть отримати термічний опік та загинути від цього. Все що потрібно зробити – це ошпарити бур’ян окропом. Для посилення ефекту можна додати на відро води 250-300 грамів солі.

Втім, термічний спосіб більше підходить для невеликих ділянок: шви між тротуарними плитками, тріщини в бетонному або асфальтовому покритті, щілини між цоколем, невеликі зарості бур’янів та інше. Застосування окропу та відкритого полум’я на великих територіях буде економічно недоцільним.

Як екологічно боротись із бур'янами на своїй ділянці
Як екологічно боротись із бур’янами на своїй ділянці

Тоді вам найкраще підійде інший варіант. Сіль – це ворог рослин, але нею потрібно користуватися правильно. На основі солі та мила готується саморобний гербіцидний розчин. Пропорції: 2 кілограми солі, 10 літрів води, 200 грамів рідкого мила. Мило збільшує в’язкість і дозволяє розчину закріплюватись на листі. Цей гербіцид необхідно нанести на рослини за допомогою садового розбризкувача. Ефект – гарантований! До речі, мильно-сольовим розчином можна обробляти великі території.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини