Багато мурах на ділянці – що робити? Простий спосіб позбутись від комах завдяки двом рослинам: перевірено

Боротьба з мурахами стає справжнім нічним жахом для багатьох городників і садівників. Розповідаємо, як позбутись від надокучливих комах гуманним способом

Найбільшим головним болем для городників навесні та влітку стає поява набридливих комах. Наприклад, мурахи – приходять на ділянки, будують свої мурашники, шкодять газонам, квітникам та овочевим грядкам. Позбутися цих комах вкрай складно, проте можливо. Розповідаємо про гуманні методи, після яких мурахи самі втечуть з вашої ділянки.

Як позбутися мурах на городі

Звісно, ви можете скористатися спеціальною хімією. Однак, якщо у вас велика ділянка, це стає досить недешевим задоволенням. Тому досвідчені городники та садівники рекомендують використовувати старі та перевірені часом гуманні способи боротьби з комахами.

Експерти розповіли, як боротися з мурахами на городі
Експерти розповіли, як боротися з мурахами на городі

Гострий перець можна виростити самостійно або купити готовий. Висушіть плоди і подрібніть їх у порошок за допомогою звичайної кавомолки. Слід врахувати, що подрібнити перець не так і просто: “пил” може потрапляти в очі та дихальні шляхи. Тому перед помолом потрібно підготуватися: одягти спеціальні захисні окуляри, респіратор чи марлеву пов’язку.

А ось застосовувати мелений перець легко. Порошком можна посипати безпосередньо мурашники чи розсипати на грядках у міжряддях, і навіть по периметру грядок. Ще з перцю можна приготувати настій для боротьби зі шкідниками, яким ви можете обробляти рослини або поливати мурашники. До речі, такий настій ефективний не лише від мурах, а й від гусениць та інших шкідників.

Як правильно відлякувати мурах, щоб вони не поверталися
Як правильно відлякувати мурах, щоб вони не поверталися

Ще один доступний спосіб боротьби із шкідниками – за допомогою фенхелю. Досвідчені городники могли звернути увагу, що на грядці, де був посіяний фенхель, немає мурах. Річ у тім, що ця культура відлякує цих шкідників. Можна застосовувати траву фенхелю – робити відвар, або використовувати ефірну олію, яку можна придбати в аптеці.

Відвар із фенхелю: 200 грамів сухих парасольок фенхелю або 2 ст. ложки насіння фенхелю на 1 літр води. Закип’ятити, залишити настоюватись на кілька годин. Готовим відваром можна обприскувати різні рослини.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини