З такою диво-пляшечкою вдома буде завжди свіжий та приємний аромат: змішайте ці 2 інгредієнта з водою

Не секрет, що освіжувачі повітря можуть покращити атмосферу у вашій оселі, наповнивши її приємними ароматами. У цій статті представлені два простих способи створення ароматизаторів для дому.

Ароматизатори для дому не тільки надають свіжості та затишку інтер’єру, а й можуть справити позитивний вплив на ваш настрій та загальний стан.

І зовсім не обов’язково їх купувати в магазинах. Можна зробити своїми руками, використовуючи всього три інгредієнти. “Добрі Новини” пішли на експеримент та приготували ароматизатори двома способами й порівняли їхню ефективність.

Спосіб 1: Ароматизатор на основі води

Ароматизатор на основі води
Ароматизатор на основі води

Що вам знадобиться:

  • Маленька пляшечка (з-під косметичної сироватки або парфумів, головне, щоб була з відносно широкою шийкою – мають поміститися дерев’яні палички) або баночка (наприклад, з-під дитячого пюре). У мене були дві пляшечки від попередніх ароматизаторів, використала їх.
  • 1 столова ложка горілки або спирту (брала горілку)
  • 10-15 крапель аромаолії за вашим вибором (у мене – кедрова)
  • Дерев’яні шпажки або зубочистки.

Інструкція:

  1. Візьміть маленьку пляшку або баночку і наповніть її водою, залишивши невеликий зазор зверху (я наповнювала на половину).
  2. Додайте 1 столову ложку горілки або спирту у воду. Це допоможе зберегти аромат.
  3. Додайте 10-15 крапель аромаолії. Ви можете вибрати аромаолію, яка вам найбільше до вподоби, наприклад, лаванду, троянду, ваніль, хвойний або цитрусові аромати.
  4. Поставте пляшку або баночку без кришки на стіл або полицю.
  5. Замість кришки, використовуйте дерев’яні шпажки або зубочистки. Занурте їх у банку так, щоб один кінець був у воді з аромаолією, а інший знаходився над поверхнею. Це дасть змогу аромату рівномірно поширюватися в приміщенні.
  6. Щодня перевертайте шпажки або зубочистки, щоб просочений ароматом кінець залишався на поверхні і продовжував виділяти аромат.

Спосіб 2: Ароматизатор на основі олії

Ароматизатор на основі олії
Ароматизатор на основі олії

Вам знадобиться:

  • Маленька пляшка
  • Соняшникова олія без запаху
  • Шкірка мандарина, апельсина або лимона
  • 1 столова ложка горілки або спирту
  • Дерев’яні шпажки або зубочистки

Інструкція:

  1. Візьміть маленьку пляшечку і налийте в неї соняшникову олію без запаху, заповнивши її на 3/4 об’єму.
  2. Додайте порізану кірку мандарина, апельсина або лимона в пляшку з олією (я різала на вузькі смужки, але можна було ще подрібнити).
  3. Додайте 1 столову ложку горілки або спирту в олію. Це допоможе зберегти аромат кірки та вберегти від бродіння.
  4. Занурте дерев’яні шпажки або зубочистки в пляшку так, щоб вони перебували в олії. Можна використовувати близько 5 шпажок або зубочисток.
  5. Аналогічно до першого способу, залиште пляшку без кришки, дозволяючи аромату рівномірно поширюватися в приміщенні, і не забувайте періодично перевертати шпажки.

Результат експерименту:

Обидва способи створення ароматизаторів для дому прості й ефективні. Ви можете вибирати різні аромати і створювати унікальні ароматизатори для різних приміщень у вашому домі. Більш насичений запах вийшов у освіжувача, приготованого на основі води, тобто з ароматичною олією (я його поставила у ванній кімнаті). Зате з додаванням апельсинової кірки – більш ошатний і з легким ароматом (відмінно підійшов для дитячої кімнати).

Не забувайте періодично перевертати дерев’яні шпажки або зубочистки, щоб ароматизатори залишалися активними.

 

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини