Як позбутись від запахів у квартирі чи будинку: більше ніякого аромату домашніх тварин або смаженої їжі

У кожному будинку чи квартирі є свій, особливий запах. Втім, іноді стається так, що приємний аромат перебивається специфічними нотами. Розповідаємо, як позбутись від них

Чи помічали ви, що кожен будинок має свій запах, який залишається з господарями назавжди? Що ж робити, якщо ви раптом виявили, що в кімнатах пахне далеко не альпійською свіжістю. Якщо повітря вашого житла зіпсував сморід різного походження, то спеціально для вас ми зібрали декілька рекомендацій, як позбутися неприємного запаху у квартирі або в приватному будинку.

Як позбутися неприємних запахів у будинку

Неприємне відчуття вогкості може з’являтися у ванній кімнаті через порушення роботи вентиляційної системи. Також необхідно звернути увагу на зливні отвори, які часто засмічуються та огидно пахнуть. Під час вологого прибирання ванної кімнати додайте у воду соду або оцет (на 1 л води 2 ст. ложки оцту або соди) та кілька крапель будь-якої ефірної олії. Після прибирання поставте місткості з кухонною сіллю, яка вбиратиме зайву вологу. Аналогічною здатністю вбирати вологу володіє кава. Не рекомендується зберігати у ванній кімнаті вологий одяг, мокрі рушники – сушити їх потрібно на балконі.

Як позбутися різних неприємних запахів у ванній кімнаті чи туалеті
Як позбутися різних неприємних запахів у ванній кімнаті чи туалеті

Більшість власників собак підтвердять, що їхні домашні улюбленці не пахнуть. Однак, може статися і таке, що в будинку з песиками та котами з’являються неприємні запахи. Якщо господар тварини доглядає за ним, купає і чистить їм вуха із зубами, то “аромати” можуть з’явитися, тільки якщо улюбленець почне мітити територію.

Щоб на килимі вичистити місце, яке “помітив” кіт або собака, можна нанести на пляму кашу з соди та рідкого мила, накрити та залишити на кілька годин. Потім прибрати залишки суміші й ретельно промити губкою або скористатися миючим пилососом.

Як боротися з неприємними запахами у квартирі чи будинку
Як боротися з неприємними запахами у квартирі чи будинку

Коли в будинку пахне затхлістю, це може говорити про наявність старих, брудних речей, а також про присутність плісняви та вогкості, які довго там “панують”. Спочатку необхідно викинути максимальну кількість предметів і речей, які вже ввібрали у себе ненависний запах старості. Втім, якщо викидати такі речі шкода, потрібно залишити їх на свіжому повітрі до повного зникнення запаху.

Разом із цим, у всіх кутах можна розмістити місткості з абсорбуючими речовинами, якими виступають мелена кава, вугілля, сіль, сода. Для закріплення ефекту рекомендується розміщувати на полицях кухонних меблів і в шафі полотняні мішечки із сухими скоринками лимона або ароматними травами.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини