Це точно краще за магазинну хімію: дізналася, навіщо в горщики з кімнатними рослинами встромляють сірники

Досвідчені садівники можуть розповісти початківцям про неймовірно велику кількість цікавих та часом неочікуваних лайфхаків. Розповідаємо, навіщо насправді встромляти у горщики сірники

Дуже часто у любителів вирощувати квіти у домашніх умовах можна помітити цікаву особливість. У горщиках із рослинами садівників майже завжди є сірники різного розміру. Мета методу полягає в тому, що вони допомагають утримувати квіти у чистоті та порядку. Будь-яка рослина потребує правильного догляду, належної уваги, а сірники – один із способів виконувати це без особливих витрат коштів, сил і часу.

Навіщо потрібні сірники у горщику

Будь-кому, хто збирається почати квіткову справу масштабно або просто виростити кілька квіток, обов’язково потрібно знати про такий корисний лайфхак, як сірники. Домашні квіти та інші рослини – це чудова прикраса кімнат. Щоб отримати на виході яскраві та пишні квіти, за ними потрібно багато доглядати та стежити. Просто посадити та милуватися культурами – недостатньо.

Як правильно доглядати домашні квіти – поради досвідчених городників
Як правильно доглядати домашні квіти – поради досвідчених городників

Якщо нехтувати доглядом за культурами, то вони незабаром загинуть. Мошки – одна з тих проблем, через які квіти швидко зав’януть. Ці комахи виникають через нерегулярне та рясне поливання, поганий ґрунт і деякі інші причини. У народі існує один ефективний спосіб, який дуже простий і всім доступний – найпростіші сірники. Для забезпечення мінімальної кількості мошок у ґрунті потрібно взяти одну коробку та вставити всі сірники головками вниз, на відстані 2-3 сантиметри від краю горщика. Поливати та доглядати надалі рослину можна, не звертаючи жодної уваги на сірники.

Досвідчені садівники розповіли про лайфхак із сірниками в горщику квітки
Досвідчені садівники розповіли про лайфхак із сірниками в горщику квітки

Через три та чотири дні можна витягнути сірники та провести повний огляд ґрунту. Якщо сірки в землі не залишилося, сірники можна замінити на нову партію. Якщо кілька разів поміняти сірники, то вже незабаром від мошок не залишиться і сліду, тому що сірка, яка знаходиться на дерев’яних голівках, несприятливо діє на комах.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини