Як вибрати найкращі сидерати для власного городу: розбір та характерні особливості трьох головних видів

Сидерати покращують структуру ґрунту і забезпечують його поживними речовинами. Важливо вибирати сидерати відповідно до конкретних потреб вашого ґрунту та культур, які ви плануєте вирощувати.

Сидерати — це рослини, які вирощуються на городі або полі не для того, щоб зібрати з них врожай, а для покращення якості ґрунту та його структури. Вони використовуються у сільському господарстві для вирішення різних завдань. Сидерати мають густий листяний покрив, який допомагає утримувати ґрунт, запобігаючи його вивітрюванню та ерозії.

Деякі сидерати, такі як легумінози, взаємодіють з бактеріями, що здатні фіксувати азот з повітря, збагачуючи грунт цим елементом. Розпадаючись, рослини-сидерати вносять органічну речовину в грунт, підвищуючи його плодючість. Ці рослини можуть використовуватися для покриття грунту під час попереднього підготовчого етапу перед весняним посівом головних культур.

Коріння сидератів може покращити структуру ґрунту, зробивши його більш проникливим для води. Деякі рослини-сидерати мають властивості, які можуть допомогти в боротьбі зі шкідниками та хворобами. Вирощуючи різноманіття рослин, ви сприяєте біорізноманіттю в вашому саду чи на городі.

Найкращі рослини для збагачення городу поживними мікроелементами: сидерати, за які земля подякує
Найкращі рослини для збагачення городу поживними мікроелементами

Найкращі сидерати для посадки на ділянці

Існує багато видів сидератів, але досвідчені дачники рекомендують зупинитися на 1-2 видах. Кожен із сидератів має свої властивості, але не потрібно ними зловживати і розсаджувати всі види в одному місці. Краще посадити небагато, але дуже вдало.

Злакові сидерати здатні розпушити ґрунт та пригнітити розвиток бурʼянів на вашій ділянці. Для такої місії ідеально підійде пшениця, жито, ячмінь та сорго. Якщо ж ви хочете захистити вашу землю від вимивання з неї подивних речовин – найкращим варіантом буде посів гірчиці, ярого репаку та редьки. Фацелія, в свою чергу, приваблює бджіл до ваших рослин, забезпечує ґрунт поживними речовинами та знижує його кислотність.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини