Натерла лимони содою і не повірила власним очам: найкращий спосіб очистити продукт від бактерій

Після покупки лимонів в магазині чи на ринку потрібно дбати про їхнє очищення в домашніх умовах. Хтось знімає шкірку, а хтось миє прохолодною водою, але мало хто знає, що можна використати соду.

Лимони – універсальний продукт, який додає неповторного смаку не лише для страв, але й для напоїв. З лимонів готують відмінний освіжаючий літній лимонад, його використовують як додатковий складник під час приготування коктейлів або будь-яких інших напоїв. Чай з лимоном також є дуже корисним, особливо в період осінньої чи зимової застуди. Він ідеально зігріває і наповнює організм необхідними вітамінами, яких бракує нашому організму.

Для цікавинки у десертах господині використовують цедру лимона, але мало хто знає, що її потрібно як слід обробити перед тим, як додавати до основних страв, напоїв чи в якості прикраси. Редакція сайту Добрі новини зʼясувала, як це правильно та безпечно зробити в домашніх умовах.

Обробка лимонів від бактерій в домашніх умовах
Обробка лимонів від бактерій в домашніх умовах

В супермаркетах та на ринку продається ціла купа різних сортів та видів лимонів. Для цитрусів, які тривалий час транспортуються, використовують дефінил. Це речовина, яка допомагає плодам не зіпсуватися під час подорожі і якомога довше пролежати на прилавках у магазині та на ринку. Саме через це лимони потрібно добре мити вдома, але не всі роблять це так, як потрібно.

Господині або обрізають шкідливу, на перший погляд, шкірку, або миють лимони з милом та губкою. Це працює, але не завжди. Набагато кращим та дієвим способом буде використання харчової соди. Все, що вам знадобиться – сода та тепла вода. Добавкою потрібно добряче натерти лимони, а потім промити під звичайною водою. Таким чином ви ефективно позбудетеся хімії на ваших цитрусах і шкірка буде придатною для вживання у стравах чи напоях.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини