Звикла залишати сіль біля порогу: корисна, але неочікувана хитрість. У моєму домі завжди приємно пахне

Комфорт і затишок вдома створюється, зокрема, завдяки приємному аромату вдома. Розповідаємо, що потрібно зробити для того, аби у вашій оселі завжди був "смачний" запах

Завжди залишати сіль біля порогу – це не про захист від “нечистих” сил. Насправді таким лайфхаком користується багато господинь. А все для того, аби створити особливий затишок у своєму домі та прибрати всі погані аромати та неприємні запахи. Смаження на кухні, різні інциденти на вулиці, погана вентиляція у будинку, наявність домашніх тварин – все це впливає на появу поганих ароматів. Розповідаємо, як від них позбутись.

Як позбутись неприємного запаху вдома

Спершу такий лайфхак може здатись вам дещо дивним, і ви навіть можете засумніватись, що він і дійсно працює. Втім, насправді така маніпуляція допоможе позбутись від неприємних запахів у квартирі або будинку. Якщо у вашій оселі відсутні погані аромати, можете одразу переходити до наступних абзаців. А ось ті, хто хоче спершу прибрати з дому “аромат”, читайте уважно.

Експерти назвали головний лайфхак, який допомагає позбутись неприємного запаху вдома
Експерти назвали головний лайфхак, який допомагає позбутись неприємного запаху вдома

Спершу насипте у звичайні скляні банки морську сіль крупного помелу. Розставте її у різних кімнатах. У місцях, де чуєте особливу концентрацію неприємного запаху, можете збільшувати кількість банок із сіллю. Через декілька днів приберіть баночки з природним адсорбентом. Сіль вбере всі неприємні аромати у хаті, а тому її потрібно буде просто викинути.

Експерти пояснили, як звичайна морська сіль допомагає позбутись від неприємних запахів
Експерти пояснили, як звичайна морська сіль допомагає позбутись від неприємних запахів

Наступним кроком варто провести профілактику появи “ароматів”. У красиві вази або у ті ж самі, але вже помиті та сухі скляні банки знову насипте достатню кількість морської солі. Приготуйте ароматичний концентрат з ефірних олій улюбленого запаху. Вилийте суміш у кожну баночку або вазу із сіллю. На одну “порцію” у 300-400 грамів солі потрібно близько 10 мілілітрів ефірної суміші. Щоб запах краще простягався по всьому будинку, періодично ворушіть свою композицію ароматів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини