Аспірин використовую не лише в аптечці, але й у побуті: ділюся своїми хитрощами, про які мало хто знає

Ви будете здивовані, але аспірин можна використовувати не лише у медицинських цілях, але й у побуті. Як аптечна дрібничка може допомогти та де її використовувати

Ці недорогі таблетки покликані не тільки для того, щоб допомогти з мігренями та головним болем. Для багатьох господинь він насамперед – хороша підмога у вирішенні різноманітних побутових завдань. Буває і так, що наворочені засоби для наведення чистоти просто не справлялися зі своїми завданнями. Аспірин з честю виконує свої не лише терапевтичні обов’язки.

Як використовувати аспірин у побуті

Непоодинокі випадки, коли у ванній з’являється неприємний “водний камінь”, він же вапняний наліт. Є досить дієві способи, як його позбутися, але цей метод здається геніальним і простим. Отже, що робити? Просто потовчіть кілька пігулок і змішайте їх із водою. Повинна утворитися кашка, щось на кшталт абразивного матеріалу. Аспірин почне “пожирати” камінь із величезним апетитом. Потримайте його у такому вигляді кілька годин. Після цього просто промийте душем.

Як використовувати аспірин у домашніх умовах та що ним чистити
Як використовувати аспірин у домашніх умовах та що ним чистити

Крім того, аспірин може допомогти не лише очистити, а й відбілити забруднену сантехніку. Змішуємо пару столових ложок “Фейрі” або рідке мило з порошком з десяти таблеток.

Цим засобом, немов м’яким наждачним папером, дуже делікатним, очищаємо ванну, унітаз, раковину. Особливо вам сподобається, як аспірин працює з підвіконнями, духовкою та іншими поверхнями. Простий, універсальний і доволі потужний засіб, що навряд чи вас підведе під час прибирання.

Експерти розповіли, як правильно використовувати аспірин у побуті та що ним можна очистити
Експерти розповіли, як правильно використовувати аспірин у побуті та що ним можна очистити

Аптечний аспірин також можна назвати лікарем для квіткових рослин. Цей метод можна використовувати для того, щоб урятувати свої кімнатні троянди від білого нальоту або грибка, що утворюється на ґрунті. Таблетку подрібніть у порошок і змішайте з літром води. Ця рідина переливається в розпилювач і ґрунт обробляється. Спосіб можна застосовувати як для лікування, так і профілактику хвороб.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини