NASA рекомендує: ТОП-6 кімнатних рослин, які очищують повітря від забруднень – нейтралізують до 85% шкоди

У 1989 році Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) провело дослідження, яке виявило найкращі кімнатні рослини, які очищають повітря від шкідливих речовин.

До таких речовин відносяться:

  • формальдегід, який міститься в килимах, меблях з ДСП, побутовому газі і не тільки. Він викликає астму, захворювання шкіри та алергічні реакції.
  • трихлоретилен,  який є в складі хлорованої води, картриджах для принтерів, лакофарбовій продукції. Це сильний канцероген, який може вражати печінку і нирку, а також викликати подразнення очей.
  • бензол, який міститься в тютюновому димі, миючих засобах, виробах з гуми і т.д. Цей канцероген може провокувати розвиток лейкемії, задуху і судоми.
  • аміак, який міститься в складі  комп’ютерної техніки, засобах для чищення, тютюнового диму. Може провокувати болі в грудях, а також викликати набряк легенів та гортані.
  • ксилол, на основі якого роблять клеї, деякі пластмаси і т.д. Подразнює шкіру, дихальні шляхи і очі.

Антуріум

Цю рослину також називають “чоловіче щастя”. Квітка прекрасно зволожує повітря, поглинає шкідливі речовини і перетворює їх у безпечні для людей сполуки.

Рослини, які очищують повітря. Антуріум
Рослини, які очищують повітря. Антуріум

Гербера Джемсона

Гербера здатна видаляти з повітря приміщення трихлоретилен, формальдегід і бензол.

Рослини, які очищують повітря. Гербера
Рослини, які очищують повітря. Гербера

Хлорофітум

Ця корисна рослина є не тільки в будинках українців. Її часто можна побачити в різноманітних соціальних установах – від дитячого садочку до лікарні. І не дарма! Адже хлорофітум ефективно поглинає бензол, формальдегід, окис вуглецю та ксилол. Окрім того, рослина безпечна для дітей та домашніх тварин.

Плющ в’юнкий

Якщо у вас невелика освітленість, то обирайте плющ. Він не тільки гарний, але й здатен видаляти трихлоретилен, формальдегід, бензол, окис вуглецю.

Рослини, які очищують повітря. Плющ
Рослини, які очищують повітря. Плющ

Сансевієрія

Рослина проста у догляді, і активно видаляє з повітря формальдегід, бензол, трихлоретилен.

Спатифілум

“Жіноче щастя” чудово очищає повітря від багатьох шкідливих сполук. Рекомендується часто протирати листя квітки від пилу, щоб її “робота” була максимально ефективною.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини