Обов’язково поклади це до шафи, щоб врятувати речі від молі: повилітає як ошпарена. Надійний і дієвий спосіб

Якщо ви хочете раз і назавжди позбутися молі в шафі - дізнайтеся, чому вона з'являється помешканні, та які прості народні методи допоможуть вирішити проблему.

Міль в шафі може з’явитися з декількох причин:

  • неправильне зберігання речей;
  • “міграція” через вікно чи вентиляційний отвір;
  • ви можете принести її разом з пакетами з магазину або навіть на одязі.

Що робити, якщо в шафі завелася міль?

Перш за все необхідно витягнути речі з шафи, випрати і просушити їх. Також потрібно помити полиці з використанням мила чи краплі ароматичної олії.

Пам’ятайте, що міль обожнює бруд і запах поту. Та є аромати, які комахи терпіти не можуть. Наприклад, лаванда чи часник. Можете розкласти між речами гілочку квітки чи голівки часнику, і міль миттєво покине шафу.

Також “непрохані гості” ненавидять запах цитрусових. Розкладіть шкірки лимону, мандарину, грейпфруту чи апельсину в шафі. При цьому важливо зберігати речі в герметичних пакетах та регулярно проводити провітрювання, адже міль обожнює сирість.

Поклади це до шафи, щоб врятувати речі від молі
Поклади це до шафи, щоб врятувати речі від молі

Окрім того, гарно працюють кавові зерна, адже це ще один аромат, від якого міль кулею вилетить з оселі. Можна покласти жменьку зерен в тканинний мішечок і залишити на поличках шафи.

Ви будете здивовані, але улюблений засіб всіх бабусь, а саме господарське мило – також в топі ефективних засобів, які відлякують міль. Для цього необхідно порізати мило на шматочки та розкласти їх між одягом на поличках. Цей метод також підходить у випадку, якщо міль завелась на кухні, адже господарське мило не має стійкого запаху і не псує продукти.

І наостанок нагадаємо, що краще провести профілактичні заходи, ніж потім боротися з наслідками. То ж після закінчення сезону не забувайте прати речі та зберігати їх на чистих полицях в герметичних упаковках. А якщо ж ви вже помітили вдома “метелика” – негайно починайте боротьбу з ними.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини