Що робити, якщо фікус “облисів”: причини, чому рослина скидає листя та способи її реанімувати

Фікус - дуже гарна і невибаглива кімнатна рослина. Втім, неправильний догляд може призвести до того, що він скине листя. Дізнайтеся причини та способи "реанімації" квітки.

Фікус – доволі невибаглива рослина. Він не потребує постійного підживлення і пересадки. Але якщо ви помітили, що з нього починає осипатися листя – значить рослині щось не подобається і діяти треба негайно. Головне правильно визначити причину та усунути її.

Освітлення. З настанням осінньо-зимового періоду сонячного світла стає в рази менше. І якщо літом фікус стояв неподалік вікна і добре себе почував, то в холодну пору освітлення йому буде мало. Тож переставте його на підвіконня такого вікна, в яке зазирає сонечко.

Якщо ж рослина стоїть далеко від джерела освітлення, то варто використовувати спеціальні фітолампи, які вирішуватимуть проблему нестачі світла.

Холодний протяг з вікна і гаряче повітря від батареї – також можуть стати причиною “облисіння” фікуса. При цьому рослина любить свіже повітря. Тому варто поставити вазон подалі від батарей, і час від часу провітрювати приміщення.

Як врятувати фікус, якщо він скидає листя
Як врятувати фікус, якщо він скидає листя

Фікус не любить занадто теплих умов. Рослина віддає перевагу прохолоді і світлу і може витримувати температуру до +5 градусів.

В холодну пору року рекомендується менше поливати фікус, але частіше обприскувати чистою водою.

Фікуси не люблять різких змін умов. Якщо з прохолодної кімнати ви перенесете вазон в тепло, то з великою вірогідністю його листя осиплеться.

Дефіцит і надлишок елементів живлення також можуть призвести до того, що фікус скине листя. Тому треба час від часу підживлювати рослину спеціальними засобами, і використовувати їх, згідно інструкції.

Не варто забувати і профілактичні обробки рослини від шкідників і хвороб.

Доглядати за фікусом зовсім нескладно. Трішки вашої уваги і він довгі роки тішитиме вас своїм неперевершеним виглядом.

Популярне

Подібні новини