Після цього більше ніколи не роблю мульчування землі на своєму городі: свекруха підказала основні помилки

Всім добре відома користь від мульчування грядок. Але буває так, що деякі помилки руйнують всі зусилля та зводять результати нанівець. Пропонуємо в цьому матеріалі розібратися в цьому.

Як відомо, мульча – це певний матеріал, що захищає від бур’янів, зайвої вологи та гарячого проміння й висушування, а також збагачує ґрунт органічними елементами, у якому розвиваються рослини. Мульчею може слугувати тирса, сидерати, стружка, кора дерев, опале листя і таке інше.

У чому ж полягають помилки при використанні мульчі?

Однією з помилок може стати передчасне мульчування ґрунту там, де рослина ще не проклюнулась з під землі. Такій рослині просто не вистачить сили пробитися крізь шар мульчі. Тому мульчувати потрібно там, де у рослин розвинута коренева система та її надземна частина.

Городник розповів, як з сіна та бур'янів зробити мульчу
Городник назвав основні помилки при мульчуванні землі

Ще однією помилкою вважається неправильний вибір мульчі. Так перед тим як використовувати тирсу, варто подбати про те, щоб вона не була свіжою, тому що у такому випадку вона віддасть через ґрунт рослині забагато азоту, що приведе до суттєвого зниження врожаю. Для того, щоб цього не сталося, тирсу потрібно використовувати або стару, або дати новій полежати без використання протягом кількох місяців.

Крім того, потрібно пам’ятати, що мульча з тирси або трави не аби як зачисляє землю. Тому слід контролювати стан ґрунту у цьому сенсі та при ознаках його закислення своєчасно вносити вапно, доломіт або попіл.

Городник назвав основні помилки при мульчуванні землі

Не правильно також викладати мульчу занадто товстим шаром. Наприклад, у спресованому товстому шарі мульчі з трави станеться звичайне компостування.

Рослинам можна нашкодити, якщо мульчу, що використовувалась протягом сезону та взимку, не прибрати навесні. Ця своєрідна шуба не дозволить вчасно прогрітися під нею землі.

Популярне

Подібні новини