Що сіяти на дачі в умовах економічної кризи: 10 популярних культур, з якими завжди будеш ситий

Прості у догляді та дешеві овочеві культури точно стануть у пригоді в умовах економічної кризи. Розповідаємо про найкращі рослини для вирощування на своїй ділянці

В умовах важкої зими у часи повномасштабної війни українці, звісно, вірять у найкраще. Втім, кожному хочеться зробити все, аби забезпечити себе та близьких у холодну зиму. Розповідаємо, які культури варто посадити на своєму городі, аби завжди мати смачну та ситну їжу на столі. Такі овочі просто вирощувати та смачно їсти.

ТОП-10 родючих культур

Навіть якщо на вашому городі критично мало місця, ви можете сформувати посів таким чином, що протягом року не буде потреби купувати на базарі чи у магазині нічого, крім м’яса. Так, найголовніше, про що потрібно подбати, це посадка ситних овочів, які складають основу багатьох страв. Мова йде про картоплю, моркву та буряк.

Експерти розповіли, які культури варто посадити на своєму городі для щедрого врожаю
Експерти розповіли, які культури варто посадити на своєму городі для щедрого врожаю

З буряку ви можете готувати борщ, використовуючи й інші овочеві культури, які ростуть на вашому городі. Крім того, вам вдасться смакувати різними салатами, складовою яких є червоний овоч. Картоплю можна додавати у супи, салати та готувати з неї самостійні страви. Крім того, ви також можете використовувати бульбу для приготування начинок для пиріжків.

Редис, капуста та кабачки – не менш важливі культури, які варто вирощувати на власній ділянці. Хоча, на відміну від описаних раніше трьох рослин, ці овочі не такі ситні, ви можете використовувати їх для приготування салатів, консервації та основних страв. У їхньому складі міститься чимало вітамінів та корисних речовин, що є ще одним плюсом.

Які овочі варто вирощувати на своєму городі, аби завжди бути ситим
Які овочі варто вирощувати на своєму городі, аби завжди бути ситим

Не слід забувати і про бобові культури. Так, наприклад, горох і квасоля стануть незамінними на кухні. Вони містять багато білка та дуже швидко дарують відчуття насичення. З такими овочевими культурами вам точно не варто боятись того, що на столі не опиниться смачної вечері.

А ось найпопулярнішими “мешканцями” городу є помідори та огірки. З них легко можна приготувати салат, господині люблять заготовляти їх на зиму у вигляді солінь і консервації.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини