Навіть найчорніший чайник стане дзеркально чистим: як швидко і дієво очистити чайник від сильного накипу

Протягом довгого використання чайнику на ньому з'являється чималий накип. Розповідаємо, як швидко та просто позбутись від нього без шкоди для посуду

У кожному чайнику рано чи пізно утворюється накип – сполуки солі, властиві твердій воді. Більшість господарок прагнуть позбутись від накипу, наприклад, у пральній машині, але не замислюються про сольові відкладення у чайнику. Накип може нашкодити здоров’ю членів родини, тому варто думати ще й про те, аби якісно очистити і цей посуд.

Як почистити чайник від накипу

Прибрати старий накип можна різними способами. Для кожного виду підійде свій метод – щадний для порцеляни та пластикового матеріалу, жорсткіший – для застарілих відкладень, які можуть утворюватися в чайнику та теплообмінниках, у посуді з нержавіючої сталі та емалі. Перед використанням будь-якого способу докладно вивчіть інструкцію, щоб не зашкодити техніці.

Експерти розповіли, як можна легко позбутися накипу в кухонному чайнику
Експерти розповіли, як можна легко позбутися накипу в кухонному чайнику

Якщо у вас електричний чайник, то позбутись від накипу у ньому дуже просто. Такий пристрій досить легко відмити від відкладень солей, адже вода в ньому очищає стіни сама. Підійдуть методи з використанням:

  • Лайма;
  • Шкірка з яблук;
  • Мінеральна газована вода.

Застарілий накип у термочайнику можна відчистити поєднанням будь-яких описаних вище способів. Відкладення очищаються звичайною губкою, її м’якою стороною. Ретельно промийте чайник після використання запропонованих способів.

В результаті кип’ятіння води відкладення солей з’являються не тільки в металевих місткостях. На щастя, почистити скляний або керамічний посуд з носиком можна більшістю засобів, що використовуються в домашніх умовах. Серед них – оцет, сода, газовані напої без кольору. Допоможе і звичайна лимонна кислота.

Як правильно чистити чайник від накипу
Як правильно чистити чайник від накипу

Для каструль із металу слід вибирати більш щадні засоби очищення. Чайник із нержавіючої сталі добре помити професійними засобами, аскорбіновою кислотою та кока-колою. Крім того, варто спробувати лимонну кислоту – на літр води знадобиться 150-200 грамів речовини.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини