Додала всього 1 ложку і орхідея — просто усипана квітом: інгредієнти для добрива найшла в кухонній шафі

Завдяки своїй вишуканості та елегантності орхідея стала дуже популярною рослиною як у квартирі, так і в офісних приміщеннях. Але потрібно зробити так, щоб вона дарувала радість своїм цвітінням.

Для цього необхідні дві речі: особливий догляд за квіткою та живлення. Сьогодні ми пропонуємо деякі добрива, які подобаються рослині, але вони не зовсім звичні. Втім, вважаємо, що їм варто приділити увагу.

Апельсинове добриво

Як можна використати лимонну або апельсинову шкірку у побуті
Експерти назвали домашнє добриво для стимулювання квіту орхідеї

Чому саме апельсин подобається орхідеї?

Перш за все апельсин є джерелом багатьох вітамінів та мікроелементів. Він у своєму складі має ряд мінералів таких як: кальцій, калій, магній, залізо та інші.

Як зробити добриво з апельсина, щоб орхідея розкрила свою красу максимально?

Для приготування цього добрива вам знадобляться наступні складники:

  • Апельсин 1 штука
  • Вода 1 л
  • Цукор 1 столова ложка
  • Дріжджі 1 чайна ложка

Приготуйте добриво наступним чином: відчистьте апельсин від шкірки та поріжте її дрібно й покладіть у банку. Залийте водою, додайте цукор та дріжджі. Все ретельно перемішайте, а потім поставте банку у тепле й темне місце на 3 доби. У цей час періодично струшуйте рідину у банці, бо потрібно, щоб вивільнявся газ. Після того добриво потрібно процідіть. Концентрація цього добрива досить висока, тому поливати квіти потрібно тільки розводячи  його водою у співвідношенні 1:10. Полив здійснюють 1 раз на тиждень коли квітка активно росте, або у період її цвітіння.

Часникове добриво

Як доглядати за орхідеєю: поради для початківців
Експерти назвали домашнє добриво для стимулювання квіту орхідеї

Ще одним нетиповим добривом для орхідеї стала часникова вода. Для її приготування 5-6 зубчиків часнику розчавлюють, а потім заливають 1 л окропу. Добриво охолоджують та поливають ним квіти 1-2 рази в місяць. Добривом, що вилилось у піддон, можна підживити інші рослини. Кожного разу настій повинен бути свіжим.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини