Не ставте фіалки в цьому місці, інакше вони не цвістимуть: ідеальне місце у квартирі для примхливої квітки

Якщо у вашому домі погано ростуть фіалки, причина може ховатись у неправильно обраному місці. Розповідаємо, де квіти почувають себе найкомфортніше.

Майже у кожному домі є горщик із красивою фіалкою. Це – розповсюджена серед квітникарів рослина, яка потребує особливого догляду. Недостатньо купити рослину, час від часу її поливати та сподіватись на рясне цвітіння. Процес догляду за фіалкою містить у собі багато аспектів і важливих моментів. Зокрема, потрібно знати про те, в якому місці ставити рослину, аби вона почувалась комфортно.

Куди поставити фіалку у квартирі

Сенопелія, як науковці називають цю рослину, або узамбарська фіалка, як її кличуть садівники та квітникарі, полюбляють світло. Втім, воно повинне бути розсіяним, а тому місце для життя цій рослині потрібно обирати з особливою увагою. Найкращим варіантом буде поставити квітку на підвіконні, адже там вона отримуватиме свою норму денного світла, але при цьому на неї не буде падати пряме сонячне проміння.

Експерти назвали ідеальне місце, де фіалка буде цвісти та почуватись комфортно у квартирі
Експерти назвали ідеальне місце, де фіалка буде цвісти та почуватись комфортно у квартирі

Існує ще й інший цікавий лайфхак від досвідчених садівників, які вже не перший рік мають справу з фіалками. Для того, щоб розетка квітки формувалась рівномірно та красиво, декілька разів на тиждень її потрібно повертати в одну й ту саму сторону на 45 градусів. Таким чином вам вдасться створити красиву загальну форму квітки.

Куди поставити фіалку у будинку або квартирі, аби рослина почувалась комфортно
Куди поставити фіалку у будинку або квартирі, аби рослина почувалась комфортно

Експерти зазначають, що ідеальним місцем для фіалки стануть підвіконня того вікна, яке виходить північ, захід або схід. А ось якщо ваші вікна “дивляться” на південь, то навесні та влітку доведеться створювати додатковий затінок для фіалки, аби спекотне сонце не пошкодило ніжне листя та суцвіття. У такому разі у теплий період року доведеться використовувати легкі штори або жалюзі з таких матеріалів, як бамбук або папір.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини