Це краще зробити в листопаді: ось чим можна посипати ділянку, щоб назавжди позбутися слимаків

Б'ємось об заклад, що слимаки на городі точно заважали жити не одному городнику. Дієвий і гуманний спосіб раз і назавжди позбутись від шкідників на ділянці.

Слимаки доволі часто зустрічаються на городніх ділянках. Ці надокучливі жителі городу можуть завдати чималої школи, а ось вивести їх дуже складно. Вони легко адаптуються до різної хімії та інших змін умов. Але разом із тим шкідники мають і свої слабкі місця. Розповідаємо про такі та радимо, як правильно діяти, щоб їх позбутися.

Як позбутися слимаків на городі

Розмаїття народних засобів може здивувати навіть досвідченого городника чи садівника. Здавалося б, не існує такої ситуації або випадку, в яких бувалі власники ділянки не дали б пораду своїм молодшим колегам. Так і в боротьбі зі слимаками – існує багато способів позбутись від неприємних шкідників, які можуть з’їсти весь врожай.

Експерти розповіли про ефективні методи боротьби зі слимаками на городі
Експерти розповіли про ефективні методи боротьби зі слимаками на городі

Серед найпопулярнішого способу – посипати город деревною золою. Насправді такий простий, але стовідсотково дієвий варіант боротьби зі слимаками не шкодить вашому врожаю, ґрунту та здоров’ю. Достатньо просто посипати ділянку деревною золою, яка налипне на слимаків і не дасть їм вільно рухатись та поїдати ваші запаси. Втім, у такого способу є один суттєвий мінус – посипати ділянку потрібно раз на тиждень.

Як швидко та дієво позбутись від слимаків на городі – без зайвого клопоту
Як швидко та дієво позбутись від слимаків на городі – без зайвого клопоту

Менш гуманний, але дієвіший спосіб – посипати соду у місця масового скупчення слимаків. Звичайна харчова сода викликає хімічну реакцію при попаданні на тіло шкідників. Таким чином вони не мають шансу вижити. Для приготування розчину для розпилення над квітками ви можете змішати 10 літрів води, 100 грамів соди та 20 мілілітрів рідкого господарського мила. Ретельно змішайте отриману суміш, обприскайте ділянку, а потім насолоджуйтесь чистим городом без слимаків.

Популярне

Подібні новини