Для чого качан капусти треба бити об стіл, а моркву загортати в лушпиння цибулі: 5 корисних хитрощів

Дослухатись до лайфхаків і порад від досвідчених господарок особливо корисно, якщо ви хочете завжди підтримувати порядок і чистоту у власному домі без зайвого клопоту.

Іноді побутові справи можуть викликати у нас стрес. Постійна потреба прибирати вдома, готувати їсти та загалом турбуватись про те, аби ваша оселя була комфортною для вашого проживання – справа непроста. Втім, існують поради та хитрощі від досвідчених господинь, які легко можуть спростити рутинні обов’язкові справи.

5 корисних лайфхаків

Точного наукового пояснення, як працює наступний лайфхак, не існує. Втім, ця порада перевірена часом і багатьма щасливими господарями та господарками. У власників своїх ділянок немає потреби забивати голову питаннями про те, як правильно зберігати плоди, вирощені на городі. Втім, якщо ви привозите з дачі чимало моркви, а у квартирі вона псується, просто спробуйте зберігати її у лушпинні з-під цибулі.

Навіщо зберігати моркву в лушпинні від цибулі та чим це корисно
Навіщо зберігати моркву в лушпинні від цибулі та чим це корисно

Майже у кожного вдома є занурювальні блендери. З їх допомогою можна легко готувати крем-супи, збивати рідке тісто для млинців чи оладок, готувати паштети та багато інших смаколиків. Втім, у такого кухонного девайса є один значний мінус – леза дуже важко мити. У такому разі у чаші блендера розбавте теплу воду з мийним засобом і збийте отриману рідину, як збиваєте під час готування їжі.

Багато з нас полюбляють смакувати цвітну капусту. Хтось смажить її у клярі, комусь більше до вподоби варений варіант закуски. Втім, проблема у всіх одна – потреба розділити качан на акуратні суцвіття. Якщо бажання витрачати на це багато часу немає, просто оберніть капусту у пакет або харчову плівку та добряче відбийте об стіл. Але не перестарайтесь!

Господарки розповіли, для чого бити об стіл качан капусти
Господарки розповіли, для чого бити об стіл качан капусти

Якщо ви часто готуєте у духовці, то точно знаєте, як важко потім відмити деко від залишків запеченої їжі. Для спрощення цього процесу купіть звичайні таблетки для посудомийної машини. Одну “таблетку” покладіть на деко, а зверху залийте кип’ятком. Залиште на 10-15 хвилин, а потім просто обережно зніміть бруд м’якою стороною губки.

Часто буває так, що у процесі приготування обіду або вечері у вас залишається половина цибулі, яка вже не потрібна. Викидати її, звісно, не потрібно, але і в холодильнику вона швидко зав’яне. Аби цього не сталось, просто змажте її невеликою кількістю вершкового масла.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини