Більше не купую у магазині “хімозний” засіб для прання: роблю вдома сама не менш ефективний

Кожна господиня та кожен господар прагнуть відшукати такий засіб для прання, який би чудово очищав речі від забруднень, а також не шкодив здоров'ю. Ви можете зробити такий самостійно.

Чимало людей вирішують відмовитись від використання класичних засобів для прання. У декого гелі, порошки та капсули викликають алергію через вміст хімічних сполук. Агресивні елементи, звісно, можуть чудово впоратись із забрудненнями – навіть найскладнішими. Втім, такі засоби для прання так само легко можуть і зашкодити вашому здоров’ю. Редакція “Добрих новин” зібрала декілька рецептів натурального засобу для прання.

Чим замінити порошок для прання

Першим дієвим поєднанням, яке здатне випрати складні забруднення, є мило та сода. Господарське мило добре справляється з жирними забрудненнями, а сода допомагає відіпрати навіть застарілі плями. На 1 прання візьміть 50 грамів звичайного господарського мила та 1 столову ложку кальцинованої соди. Натріть мило на дрібній тертці, додайте до неї другий інгредієнт. Вийде чудова основа для прального порошку.

У мережі поділились дієвими засобами для прання без використання хімії та агресивних сполук
У мережі поділились дієвими засобами для прання без використання хімії та агресивних сполук

Зольний розчин, як би дивно це не звучало, також може допомогти у питаннях, пов’язаних із пранням. Золу, що залишилася після спалювання дров, можна використовувати як мийний засіб. 2 склянки речовини залийте 10 літрами води, кип’ятіть 15 хвилин. Процідіть і додайте трохи соди для посилення очищувального ефекту. Тримайте в темному місці не більше 2 тижнів.

Мильний корінь та сода теж допоможуть випрати речі та буквально зробити їх новими. Натуральний засіб з мильного кореня відмінно піниться і справляється з різними видами забруднень. Потріть на тертці 2 столові ложки цієї “магічної” речовини. Далі додайте 1 чайну ложку соди та 1 літр води.

Чим замінити класичний засіб для прання, якщо магазинний порошок викликає у вас алергію
Чим замінити класичний засіб для прання, якщо магазинний порошок викликає у вас алергію

Застосування екологічних засобів для прання дозволить заощадити на придбанні дорогих порошків. Ви отримаєте чисту білизну без шкоди для довкілля та свого здоров’я. Спробуйте ці прості рецепти!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини