Посадила кімнатний перець і не натішуся результату: яскравий врожай додав фарб у сірі зимові будні

Окрасою помешкання тепер часто є не тільки квіти, а й плоди деяких кімнатних рослин. На приклад лимон, апельсин або перець. Причому найбільш яскравим та різнокольоровим є перець.

Строкатою ковдрою радують око перчинки фіолетового, жовтого, червоного, бордового та, навіть, чорного кольору. Особливою популярністю користуються перці до 30 см довжиною сорти.

Для декоративних цілей перець висаджують у період січень-березень у будь-яку землю – чи то з грядки, чи то ґрунт, що придбали у магазині. Спочатку насіння, що зібрали зі стиглих перців висівають в одному ящику, а потім, після появи 2-3 листків, розсаджують по окремих горщиках.

Експерти розповіли, як правильно доглядати за кімнатним перцем

Розмістити горщики потрібно у добре освітлених місцях.

Влітку перець потребує частого поливу та підживлення, а в осінньо-зимовий період полив зменшують, але не дають ґрунту пересихати. Дехто такий перець використовує не тільки як прикрасу, а й у кулінарних цілях. Тому, якщо ви хочете мати гострі плоди для вживання, то як тільки з’являться перші зав’язі, їх прищипують для того, щоб вони розгалужувались, в результаті чого стане більше плодів.

Кущі, які активно почали зростати потребують регулярного пересаджування у більш великі горщики. Робити це потрібно досить обережно інакше рослина, в якій буде пошкоджене коріння ризикує загинути.

Експерти розповіли, як правильно доглядати за кімнатним перцем

Стосовно підживлювання. Найкращим добривом для перцю, що вже підростає, є нітрофоска: 1 сірникова коробочка на 10 л води.

Коли перець розвивається у приміщенні, то він може захворіти. Причиною того є попелиця та павутинний кліщ. Для боротьби з цими шкідниками існує ряд готових препаратів, які можна придбати в спеціалізованих магазинах. Це такі препарати як Фітоверм та Агровертін. Ними рослини обприскують при наявності ознак захворювання, але не пізніше ніж за п’ять днів до збору плодів.

Популярне

Подібні новини