Свекруха вказала мені на головну помилку: ось чому не приживалися мої саджанці — основні помилки

Майже кожен садівник стикався з тим, що його саджанці гинуть у перші ж роки або протягом кількох років просто чахнуть, а потім, побачивши, що користі з них вже немає, ви позбавляєтесь них самі.

То що ж було зроблено не так саме при посадці чи при догляді у перший період їх зростання?Існують певні критерії посадки дерев, які сьогодні варто розвінчати.

Помилка 1

Городник розповів, чому не приживаються саджанці

Багато хто вважає, що саджанці потребують глибокої ями для посадки. Ніби таким чином коріння дерева краще захищено від низьких температур. Така думка не вірна, бо чим коріння глибше, тим їм холодніше. Та й навесні воно пробуджується значно пізніше, а, значить, буде критично відставати від розвитку своєї крони, яка у такому випадку посне висмоктувати вологу з кори. Дерево таким чином має високий шанс загинути. Тому при посадці коріння потрібно ставити на рівень ґрунту. Далі закидають його землею, поливають та притоптують. Варто після цього дати прогрітися протягом 2 діб і знову поливши, закрити товстим шаром мульчі.

Помилка 2

Дехто думає, що ями для посадки потрібно обов’язково максимально наповнити мінеральними добривами, перепрілим гноєм та компостом. Такий підхід приведе до перегодування кореневої системи, а це своєю чергою призведе до затримки плодоношення на дуже тривалий строк.

Тож, в неглибоку яму при посадці достатньо покласти 1 відро перегною, або розкласти перегній не під самі корені, а навколо них.

Коли висаджувати кукурудзу у відкритий ґрунт навесні 2023 року
Городник розповів, чому не приживаються саджанці

Помилка 3

Помилкою буде, якщо садівник вважає, що для поливу пристовбурове коло потрібно для поливу залишати голим. Але насправді після посадки десь через рік коренева система розростається дуже широко. Для того, щоб зберегти вологу потрібно навпаки добре замульчувати пристовбурове коло. А ще буде добре, якщо при посадці саджанця ви скористуєтесь гідрогелем, який не просто стане зберігати вологу, а буде поповнюватися щоразу, як піде дощ.

Популярне

Подібні новини