Завдяки цьому лайфхаку виростила часник розміром з кулак: сусіди заздрять і питають, який секрет

Завдяки простому секрету ви можете легко та без зайвого клопоту виростити великий і здоровий часник. Розповідаємо про городній лайфхак, про який знають не всі.

Озимий часник ми зазвичай вирощуємо зі своїх врожаїв: взяв голівку, розібрав – ось і посівний матеріал. Просто і доступно, але, на жаль, не нескінченно. Через кілька років результати перестають тішити: голівки виростають дрібними, хворобливими та і взагалі весь часник виглядає та смакує погано. Причин може бути багато, не остання з них – віруси, притаманні часнику та спорідненим культурам. Розповідаємо, як виростити щедрий і великий урожай пікантної культури.

Як виростити великий часник

Як виростити хороший часник озимий, якщо свій вже не плодоносить? Відповідей це питання декілька. Перший варіант – недешевий, але швидкий. А другий – безплатний, але повільний. Отже, ви можете купити свіжий посівний матеріал – головки часнику, вирощені в розпліднику, і посадити їх зубчиками. Мінусів два і перший з них те, що часник хороших сортів може коштувати чималих грошей. У середньому в одній цибулині великого сорту 6-8 зубчиків. Оскільки проростуть не всі, посівного матеріалу на одну порцію не так вже й багато, а тому доведеться витратити багато коштів.

Як виростити великий часник
Як виростити великий часник

Є претензії і до якості, особливо якщо шукати дешевші варіанти. Якщо ви не хочете ризикувати, варто спробувати народний лайфхак і виростити часник із бульбочок – повітряних цибулинок, які утворюються на стрілках. Такий спосіб виявиться довгим, проте результат точно вас порадує.

Такі “бульбочки” теж є у продажу, але набагато простіше зібрати їх самому. Оскільки повітряні цибулинки не контактують із ґрунтом і утворюються “з нуля”, вони зазвичай здорові. До того ж їх багато, іноді більш як 100 штук в одній стрілці, а тому посівного матеріалу буде достатньо навіть після ретельного відбору найкращих.

Як виростити великий урожай часнику
Як виростити великий урожай часнику

Бульбочки можна отримати тільки від сортів озимого часнику, що стрілкуються. Зазвичай часникові стрілки виламують, але заради посівного матеріалу потрібно залишити декілька штук, вибравши найсильніші.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини