1 ложку на відро води і земля на моїй дачі як нова: здорова, родюча, жива, для великого врожаю на рік

Завдяки одному простому добриву вам вдасться швидко повернути родючість виснаженому ґрунту. Внесіть цю підкормку восени, і результат вас приємно вразить.

Поступове погіршення родючості ґрунту – актуальне для багатьох городників питання. Так, під час щорічного вирощування овочів на власній ділянці її властивості очікувано погіршуються. Врожай стає гіршим і біднішим, навіть якщо ви продовжуєте регулярно удобрювати культури. Хай там як, але проблема вирішується легко, якщо знати, як це робити.

Як відновити ґрунт восени

Для початку потрібно з’ясувати, що саме стало причиною погіршення якості ґрунт. Так, існують основні проблеми, які можуть на це впливати. Серед них, наприклад, занадто кисла або ж навпаки надмірно лужна реакція. Також причиною може стати висока або дуже низька щільність ґрунту. Не варто оминати увагою і занадто низький вміст органічних сполук – гумінових кислот та їх похідних.

Як підвищити родючість ґрунту та покращити його якість
Як підвищити родючість ґрунту та покращити його якість

Варто зазначити, що кислий ґрунт зустрічається частіше, ніж будь-який інший. Для того, щоб знизити кислотність землі, потрібно взяти доломітове борошно. Всього лише 300-600 грамів вистачить на квадратний метр ґрунту. Вносять цю речовину під час осіннього перекопування городньої ділянки. Фізичні властивості ґрунту можна покращити декількома способами, найбільш ефективним з яких є використання традиційної органіки – компосту, торфу чи перегною.

Внесення органічного добрива працює в будь-якому випадку – і на “важких”, і на “легких” ґрунтах. Ба більше, для досягнення видимого результату вам не знадобиться велика кількість такої підкормки. Якщо мова йде про щільний ґрунт, то тут органіка виступає в ролі розпушувача для землі. А ось якщо ваш ґрунт і так легкий, то органічні добрива стануть таким собі акумулятором поживних речовин і вологи.

Як правильно доглядати за ґрунтом восени
Як правильно доглядати за ґрунтом восени

Для покращення ґрунту локально – у квітниках, теплицях або інших окремих ділянках – експерти рекомендують використовувати мінеральні добрива. У спеціалізованих магазинах вам можуть підказати, які склади найкраще підійдуть для конкретного випадку.

Популярне

Подібні новини