Просто зробіть це і хурма ніколи не буде гірчити: лайфхак, щоб вибрати солодкий нетерпкий фрукт

Цей плід як тільки не називають: помаранчеве сонце, зимова вишня, серцева яблуня. Впізнали її? Так, звісно, мова йде про хурму. І хоча її плоди дуже привабливі, не всі вони є їстівними.

Нагадаємо, що існує 2 види хурми: власне сама хурма та хурма “корольок”.

Солодкою та не терпкою хурма стає лише після повного дозрівання, коли її м’якість стає схожою на желе. А корольок, на відміну від хурми є солодким навіть якщо не зовсім дозрів, але буває таке, що насіння через відсутність запилення в ньому не утворилось, а це є фактором, який впливає не смакові властивості плодів. Тож від терміну дозрівання у такому разі смак не залежатиме: плоди будуть терпкими й не смачними, хоча й в цілому їстівними.

За якими ж ознаками збагнути чи достатньо стигла хурма?

Експерти назвали ознаку хурми, при якій вона не гірчить
  • Перш за все варто помацати хурму. На дотик вона повинна бути м’якою, але не розвалюватися під пальцями.
  • Далі зверніть увагу на плодоніжку. Колір її повинен бути бурим, а сама вона та листя навколо неї повинні бути сухими.
  • Дешевше та надійніше обрати все ж таки корольок. Якщо ви оберете так званий “шоколадний корольок” з типовими темними прожилками на темно-рудій шкірці, то не помилитесь. Цікавим й правильним вибором стане хурма сорту “Шахіня”, звичайно, її стиглих плодів, які відрізняються тонкою шкіркою з чорними кільцями.

Що потрібно зробити, якщо у вас все ж таки з’явилися плоди недозрілої хурми?

Експерти назвали ознаку хурми, при якій вона не гірчить

Існує кілька способів допомогти хурмі швидко дозріти: ви можете потримати хурму протягом 10-12 годин у воді з t 30-40°. Після того у хурми зникне її знаменита терпкість. Можете покласти хурму в один пакет зі стиглими бананами, яблуками або помідорами. Ці культури виділяють етилен, що сприяє пришвидшенню дозрівання хурми.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини