Знайшла, чим і як оживити пожовтілий кактус: одним махом вирішила проблему. Спосіб, який діє раз і назавжди

Кактус – одна з найменш вибагливих рослин, яка стоїть у будинках багатьох людей. Попри нескладний процес догляду, у когось квітка часом жовтіє. Що робити у цьому випадку?

Багато з нас звикли думати, що кактус є настільки непримхливою рослиною, що за нею навіть не потрібно доглядати. Втім, експерти в один голос закликають не забувати про незвичайної краси квітку, яка стоїть вдома у чималої кількості людей. Одним із показників, що ви неправильно доглядаєте за кактусом, може стати той факт, що він пожовтів.

Кактус пожовтів – що робити

Найпоширенішою причиною, чому кактус пожовтів, а його коріння почало гнити, є неправильний догляд. Як би дивно це не звучало, насправді причина у більшості випадків полягає не у хворобі ґрунту чи рослини безпосередньо. Неякісна вода та її неправильна температура, потреба пересаджувати квітку у новий горщик та багато інших помилок у догляді можуть стати причиною, чому вашому кактусу “погано”.

Експерти розповіли про порядок дій у випадку, якщо кактус вдома пожовтів
Експерти розповіли про порядок дій у випадку, якщо кактус вдома пожовтів

Якщо мова йде про осінній і зимовий період, то причиною пожовтіння кактуса є неправильно організована зимівля. Найкращим варіантом для рослини є організація так званої холодної зимівлі. У температурі від +12 до +15 градусів, а також із великою кількістю вологи та світла кактус буде почувати себе найкращим чином.

Як правильно доглядати за кактусом і що робити, якщо він пожовтів
Як правильно доглядати за кактусом і що робити, якщо він пожовтів

Питання, яке турбує багатьох квітникарів найбільше, що ж робити, якщо рослина вже пожовтіла. Вирішення проблеми є – вам потрібно внести необхідні для здорового розвитку рослини речовини. Мова йде про калій, фосфор і кальцій. Ці компоненти є основними для кактуса, кожен з яких відповідає за якісний розвиток, боротьбу зі шкідниками та ймовірними хворобами. Найкращим варіантом буде придбати комплексну підкормку у спеціалізованому магазині. Річ у тім, що досвідчені експерти рекомендують не удобрювати рослину домашніми добривами, зробленими самостійно.

Популярне

Подібні новини