Як вивести грибок в квартирі: три бабусиних способи, які працюють на всі 100%. Просто і без заморочок

Чорна пліснява та грибок - не просто естетичний дефект у приміщенні. Вони можуть викликати проблеми зі здоров'ям, аж до астми. Тому вирішувати цю проблему потрібно якнайшвидше.

Найчастіше цвіль з’являється в квартирі чи будинку з головної причини – надмірної вологості. Також до виникнення грибка можуть призвести наступні фактори:

  • промерзання зовнішніх стін будинку чи квартири. Це може бути пов’язане з порушенням технологій під час будівництва.
  • погана вентиляція
  • на перших поверхах приватних будинків грибок може з’яивитись через вогкість ґрунту чи сирий підвал.
  • несправна сантехніка та підтікаючі труби.
  • погане опалення або його відсутність.

Грибок та цвіль – не просто естетичний дефект помешкання, а серйозна небезпека для здоров’я, адже може викликати проблеми з диханням, аж до розвитку астми.

То ж дуже важливо позбутися цієї проблеми.

Як позбутися цвілі та грибку в квартирі: народні методи
Як позбутися цвілі та грибку в квартирі: народні методи

Для цього можна скористатися наступними народними методами.

Спосіб 1

Для цього нам знадобиться оцет. Не дивлячись на те, що він має агресивний запах – оцет не токсичний. Налийте його в пляшку з пульверизатором і нанесіть на уражені грибком ділянки. Через деякий час протріть проблемні зони ганчіркою. Також перед нанесенням оцту можна натерти місця з грибком содою.

Спосіб 2

Цей метод допоможе, якщо потрібно прибрати грибок на плитці, пластикових виробах чи на склі. Змішайте воду і аміак (нашатирний спирт) в пропорції 1:1, та за допомогою пульверизатора нанесіть на уражені зоні. Дайте постояти годину або дві, після чого промийте поверхню вологою ганчіркою.

Спосіб 3

Купіть в магазині білизну (в народі її ще називають хлоркою). Розведіть її з водою в пропорції 1:10 та за допомогою пульверизатора розбризкайте на уражені ділянки. Через декілька годин змийте водою та зробіть провітрювання приміщення.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини