1 ложка на повну лійку: підкормка для кактусів, щоб викликати цвітіння. Бутони попруть – не зупинити

Кактуси - неймовірно гарні та невибагливі кімнатні рослини. Та часто українки стикаються з проблемою - сукулент не цвіте. Та існують прості способи, які стимулюють розвиток бутонів.

Як зрозуміти, що кактусу необхідне підживлення? Зовнішній вигляд рослини сам підкаже, що йому не вистачає мінеральних речовин. Якщо кактус припинив рости – це “червоний прапорець”, який вказує на те, що рослині не вистачає азоту.

Червоні плями на рослині та відмирання відростків говорять про нестачу сірки.

Якщо прининився розвиток коренів – рослині бракує кальцію.

Кактус став світлішим і давно не цвіте? Значить йому не вистачає магнію. А опадання бутонів та відмирання точки росту сигналізує про те, що сукуленту не вистачає заліза.

Зверніть увагу на вищевказані ознаки та відштовхуючись від них починайте “реанімацію” рослини, поступово вносячи необхідні мінерали та мікроелементи.

Простий спосіб викликати цвітіння у кактусів: всього одна ложка на літр води
Простий спосіб викликати цвітіння у кактусів: всього одна ложка на літр води

Для цього можна використати добрива, придбані в спеціалізованих магазинах. Та є й бюджетніший варіант, а саме приготування підживлення в домашніх умовах. Це дуже просто, ефективно та не вимагає багато часу.

Сьогодні ми поділимось з вами найпопулярнішими рецептам підживлення кактусів, які перевірені сотнями господинь.

Спосіб 1

Цей рецепт розрахований на 5 літрів води. Якщо вам потрібна менша кількість – просто зменшіть пропорційно всі інгредієнти розчину.

В 5 літрах води треба розчинити по 1 г суперфосфату та заліза. Додати по 2 г магнію та кальцію, а також 4 г калію.

На літр води знадобиться 1 г суміші, яка базується на 30 г аміачної селітри, 250 г калію, 40 г натрію, 80 г амонію сірчанокислого.

Спосіб 2

Цей метод краще за все використовувати раз на рік на початку весни. До 5 літрів води потрібно додати 1 г бурштинової кислоти. Таке підживлення пришвидшить цвітіння та допоможе ліпше засвоїти живильні речовини з грунту.

Спосіб 3

1 чайну ложку касторової олії розчиніть в літрі води і поливайте ним рослину.

Популярне

Подібні новини