Підслухала від сусідок і тепер роблю так завжди: як затримати сніг на городі для збереження озимих

З настанням зими та випаданням снігу важливою задачею дбайливого господаря стає робота зі створення снігозатримання. Чому це важливо та як його забезпечити розповімо зараз.

Досвідченим городникам така тема не нова, але, вважаємо, що напередодні зими потрібно про неї нагадати.

Взимку сніг, по-перше, зберігає кореневу систему рослин від низьких температур. По-друге, особливу користь від покрову отримують озимі. По-третє, навесні сугроби, що розтануть, чудово підгодують та зволожать ґрунт на ділянці. Всім відомо про те, що талий сніг віддає землі багато корисних речовин, серед яких найважливіші, такі як азот та фосфор. А ще під сніговим покривом у землі краще розмножуються дощові хробаки, про користь яких не потрібно нагадувати кожному, хто займається землеробством.

Очікуйте на снігопад
Фермер розповів, навіщо затримувати сніг на городі

Які ж існують способи затримки снігу на городі?

Найкращими затримувачами снігу, з якими окрім посадки, не потрібно мудрувати, це – сидерати. Відомо, що там де вони ростуть, кучугури зазвичай сходять набагато пізніше.

Якщо ви з якихось причин сидерати не висаджували, то варто зробити штучні затримувачі. Ними можуть бути дошки, фанера, шифер тощо, які ставлять на ділянках та по їхнім краям.

На самій ділянці для затримки снігу можна розкидати сухі гілки, хвойні лапи, бадилля кукурудзи тощо, які створять надійну перешкоду вимиванню при відлигах.

Городник розповів, як підготувати ділянку до снігопадів

Навколо кущів ожини, смородини, аґрусу, суниці, а також інших рослин, а особливо молодих кущів та троянд не полінуйтеся зробити лопатою пагорби зі снігу. Тільки не треба їх утрамбовувати, бо важливо, щоб повітря крізь покрив досягало коріння. Правда, на відміну від перерахованих рослин, слива та вишня цей спосіб не люблять.

Окремо потрібно сказати про неопалювану теплицю. Якщо у вас на ділянці є така споруда, то просто закидайте її снігом за допомогою лопати.

Популярне

Подібні новини