Гілки гнуться від кількості слив: чим удобрити плодове дерево восени для щедрого врожаю наступного сезону

Обов'язкові осінні садові роботи передбачають внесення добрива. Розповідаємо про дієву підкормку для сливи, завдяки якому у вас гарантовано буде щедрий врожай наступного року.

Літо закінчилось, а отже рослини, віддавши врожай, починають готуватися до зими. Слива, що обдарувала садівників багатим врожаєм чудових і смачних плодів, потребує підтримки. В осінній період потрібно приділити дереву особливу увагу, провести підживлення та обробки від шкідників. Один із найважливіших кроків у догляді за сливою восени — сезонна підгодівля. Багато садівників не приділяють цьому процесу належної уваги – і це велика помилка.

Добрива для сливи восени

Здається, після збору врожаю сливам більше нічого не потрібно. Насправді після збору плодів, особливо якщо їх було багато, всі рослини потребують турботи. Протягом сезону рослина працювала на врожай, витратила на це багато сил, енергії та поживних речовин. І зараз потрібно все це компенсувати, щоб слива змогла спокійно пережити зиму та підготуватися до нового сезону, щоб наступного року дати такий самий багатий врожай.

Як правильно удобрювати сливу восени року і які підживлення для цього використовувати
Як правильно удобрювати сливу восени року і які підживлення для цього використовувати

Підживлення восени спрямоване не на ріст і формування нових вегетативних органів — зараз це не потрібно, адже дерево у холодний період переходить у стан спокою. Всі його життєві процеси уповільнюються і лише корінь продовжує зростати. Із завершенням зростання та початком листопада відбувається активне накопичення необхідних поживних речовин, що дозволяє сливі пережити зиму та витримати низькі температури.

Вибір добрив для плодових дерев, і для сливи також, досить великий – це й органічні, й мінеральні підживлення. До органічних добрив належать гній, компост та перегній. Органіка не тільки дає кореневій системі необхідні поживні елементи, але й значно покращує структуру ґрунту: розпушує його, робить волого- та повітропроникним, у такому ґрунті збільшується кількість корисних мікроорганізмів та дощових черв’яків.

Ідеальне добриво для сливи в осінній період
Ідеальне добриво для сливи в осінній період

Зазвичай, на одне дерево сливи достатньо відра гною, що перепрів, або такого ж самого перепрілого компосту. У разі підвищеної кислотності ґрунту до цієї кількості органіки додають пів кілограма гашеного вапна. Суміш рівномірно розкладають по стволовому колу і розпушують грядку, щоб перемішати добриво з ґрунтом. Для дорослого дерева необхідно внести до 5 відер гною або компосту.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини