Слимаки вискочать з льоху, як ошпарені: простий та ефективний спосіб вивести непроханих гостей

Слимаки - це страшний сон всіх городників. Ненажерливі молюски, ніби саранча, знищують все на своєму шляху: рослини, овочі, фрукти, квіти. Позбутися їх буває непросто, та вихід єʼ

В зимню пору слимаки перебираються до льоху, де продовжують свою “брудну справу”. І це не дивно, адже саме там є ідеальні для них умови: темрява, прохолода та вологість. Та й поживитися є чим.

Також слимаки небезпечні тим, що переносять спори грибків, гельмінти, а також різноманітні віруси, якими в результаті можуть заразитися люди та тварини.

Боротися з ними буває складно, але можна! Звісно, проти слимаків є агресивні хімічні засоби, та використовувати їх в приміщенні, де зберігаються продукти та консервація – погана ідея.

Краще скористатися перевіреним і, головне, безпечним методом – зробити пастку.

Це настільки просто, що впорається навіть дитина. І зараз ви в цьому переконаєтесь.

Як спровадити слимаків в льоху всього за 1 ніч
Як спровадити слимаків в льоху всього за 1 ніч

Якщо в льоху мало слимаків, то буквально за ніч їх можна виловити за допомогою звичайної клейонки.

Всі продукти переставте на високі полиці, а підлогу застеліть поліетиленовою плівкою. Для додаткової ефективності можете насипати під неї кукурудзяне борошно. Це створить тепле та вологе середовище, яке ніби магніт приманюватиме ненажерливих молюсків. А борошно не дозволить їм пересуватися. Вранці ви побачите, що всі слимаки зібралися під плівкою. Їх треба зібрати та знищити.

Та краще робити профілактику появи слимаків. Для цього треба попереджати утворення вологості. Частіше провітрюйте льох та просушуйте його в період міжсезоння.

Також не тримайте зіпсовану консервацію і продукти, а також позбавляйтесь від дерев’яних ящиків та полиць, які почали гнити. Дотримуйтесь рекомендацій з цієї статті, і ви назавжди забудете про пошесть слимаків у своєму льоху.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини