Зроби це, щоб оживити дифенбахію: припинить жовтіти і чахнути. Листя росте, як на дріжджах

Дифенбахія - це гарна кімнатна рослина родини ароїдних. Багато власниць стикаються з проблемою пожовтіння листя рослини. Сьогодні розберемо основні причини та способи реанімації дифенбахії.

Найчастіше листя жовтіє через проблеми в догляді, про які ми поговоримо нижче. Також причиною можуть бути шкідники та захворювання рослини.

Дифенбахія дуже любить розсіяне освітлення, а от від прямих сонячних променів її краще берегти. В зимовий час, коли світловий день коротший, рекомендується досвічувати рослину фітолампами. Найбільш сприятливий рівень освітленості – від 2500 до 2700 лк.

Яскраве світло ж може залишити опіки на листі у вигляді негарних коричневих плям.

Дифенбахія – теплолюбна рослина, яка не терпить різких перепадів температур, протягів та холодного провітрювання. Все це може позначитися на квітці у вигляді появи жовтого і сухого листя. Ідеальна температура для дифенбахії протягом року  – 20-25 градусів.

Що робити, якщо жовтіє дифенбахія: перевірений спосіб
Що робити, якщо жовтіє дифенбахія: перевірений спосіб

Також листя дифенбахії може жовтіти через надлишковий полив. Уважно слідкуйте, щоб між поливами земля трохи просихала, а ґрунт повинен залишатися легким та повітропроникним. Якщо ж продовжувати активно поливати рослину – з’явиться коренева гниль, і врятувати дифенбахію стане набагато важче.

Головні шкідники, які уражають дифенбахію – це щитовка, павутинний кліщ, тріпси, тля. Вони харчуються соком з листя рослини.

На початковій стадії ураження шкідниками варто влаштувати рослині теплий душ. На більш пізніх – використати засоби для боротьби зі шкідниками, які можна придбати в спеціалізованих магазинах.

Пам’ятайте, що всі рослини родини ароїдних, зокрема й дифенбахія – небезпечні для домашніх тварин. Якщо вони погризуть листя рослини, то це може призвести до отруєння, та, навіть фатальних наслідків.

Популярне

Подібні новини