Ця звичка зекономила мені сімейний бюджет: ось навіщо треба класти лавровий лист у борошно. Біжіть на кухню!

Лаврове листя - не лише спеція, яка додає стравам пряного аромату. Також її можна використовувати для боротьби зі шкідниками, які завелись на кухонних поличках.

Міль потрапляє до кухні зазвичай через заражені крупи чи борошно. Найчастіше це стається при покупці бюджетних товарів по акційній ціні або ж коли пошкоджена упаковка.

Та є проста хитрість, яка вижене міль з кухонних полиць назавжди і до того ж подарує їм приємний аромат.

Мова про таку популярну пряність, як лавровий лист. Спеція недорога і допоможе в подальшому вам ще й зекономити.

Покладіть по 1-2 листочка у борошно та крупи, в яких потенційно може завестися міль.

Як відомо, коли господині виявляють міль на поличках, за цим негайно слідує викидання великої кількості продуктів, в яких вже є чи можуть бути комахи. То ж використання лаврового листя в якості профілактики появи молі значно збереже ваш бюджет.

Користь лаврового листа для зберігання борошна
Користь лаврового листа для зберігання борошна

Варто зазначити, що лаврушка відлякує не лише міль, а й інших комах, які полюблять селитися в шафках з продуктами.

Для максимального захисту радимо скористатися ще одним лайфхаком. Час від часу після миття продуктових шаф обробляйте поверхні розчином спиртового оцту з водою.

По-перше, це їх продизенфікує, а по-друге міль ненавидить запах оцту. Також на поличках можна окрім лаврового листя розкладати гвоздику, ваніль та лимони.

Щоб попередити появу молі на кухні намагайтеся після покупки поміщати  всі сипучі продукти (крупи, борошно) в морозильну камеру на декілька днів. Якщо в них знаходилися личинки молі, то за цей час вони загинуть.

Також мільненавидить запах полину, лаванди, розмарину. Замість лаврового листя в ємності з крупами також можна класти часник.

А на поличках можна розкладати невеликі шматочки господарського мила.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини