Додала всього дві ложки і троянда у горщику більше не сохне та почала квітнути: секрети вирощування

Горщик з квітучою трояндою прикрасить та буде радувати око у будь-якому приміщенні. Саме тому ця квітка набула не абиякої популярності серед квіткарів. Втім рослина є дуже вибагливою та примхливою.

До того ж вона досить часто хворіє та піддається нападу шкідників.

Троянда засихає

Основною ознакою засихання троянди є те, що її листи починають з кінчиків елементарно сохнути. Й причина цього досить банальна: рослині не вистачає вологи. При чому не вистачає її як у ґрунті, так і в повітрі. В такому разі потрібно вжити заходи для реанімування квітки. Терміново рясно полити її, поставити у піддон зі зволоженим керамзитом, обприскувати та тримати її якомога далі від опалювального пристрою або надмірного сонячного впливу. Добре буде, якщо ви зможете накрити кущ обрізаною пляшкою або поліетиленовим пакетом до тих пір, поки квітка не буде врятована.

Експерти назвали найкращі добрива для кімнатної троянди

Може статися так, що всі ці дії не допоможуть. Тоді шукайте причину в поганому стані кореневої системи. Скоріш за все у такому випадку корінці геть засохли й вам не залишиться нічого окрім як нарізати живці.

Буває таке, що листя не засохле, але стало жовтого кольору. Причин цього кілька: надмірний полив, який в решті решт призведе до загнивання коріння, нестача заліза або хлороз, нестача таких важливих речовин як азот, марганець, фосфор, калій.  Шкідливі комахи також можуть стати причиною пожовтіння листя.

Зрізати троянду потрібно, коли вона цвіте
Експерти назвали найкращі добрива для кімнатної троянди

Через комах листя троянди може також потемніти, зів’яти та навіть облетіти. Такі самі ознаки захворювання будуть у квітки, якщо вона замерзла, вражена грибком або вірусом. До речі при ураженні грибком ще й пагони стануть сірими з характерним нальотом, а на листах з’являться цяточки. У такому разі троянду потрібно лікувати Фітоспорином.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини