Часник більше ніколи не зберігаю у холодильнику: дізналася дієвий та екологічний лайфхак від сусідки

Зібрати багатий врожай часнику – це лише частина справи. Важливо зберегти його впродовж періоду до нового збору. Поговоримо про найкращі способи зберігання цієї культури.

Спочатку про загальні моменти. Зрозуміло, що головки, які мають пошкодження, ознаки хвороби та гнилості зберігатися не будуть. Їх  потрібно позбавитися. Ті, що придатні до зберігання, потрібно просушити на сонці протягом 5 днів. Треба знати, що ідеальна температура зберігання зимового часнику -2°- +4° з вологістю повітря 60-80 %, а літній можна зберігати при температурі +20° з вологістю 50-70%. Доступ світла варто обмежити.

Як виростити великий урожай часнику

Експерти назвали спосіб зберігання часнику без холодильника

Способи зберігання

Старовинний спосіб, який дійшов до нас – це коли бадилля часнику сплітають у коси та підвішують у приміщенні з показниками температури та вологості, про які сказано вище.

Ще одним, перевіреним роками способом, є зберігання головок у полотняному мішку або у сухих банках без кришок. Умови зберігання такі ж самі.

Добре зарекомендувало себе розміщення часнику у банках чи коробках з сіллю, яка поглинає зайву вологу.

Як правильно зберігати часник у домашніх умовах
Експерти назвали спосіб зберігання часнику без холодильника

Також можна кожну голівку часнику обваляти у борошні, а потім розкласти у контейнер, насипаючи борошно шарами. Контейнер потрібно закрити кришкою. Таким чином є шанс зберегти продукцію до літа.

Чергувати шари часнику у контейнері можна з золою. При цьому останній шар потрібен бути саме з золи.

Зберігають голівки часнику й обертаючи кожну у харчову плівку, або роблячи захисний шар з парафіну.

До 3 місяців можна зберігати почищений часник у банці з олією, тримаючи її під кришкою у холодильнику. До того ж таку олію часто використовують для приготування кулінарних страв.

За таким же принципом зберігають продукцію у вині та оцті. А ще часник висушують або зберігають у морозилці.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини