Відмовилася зовсім від тепличних помідорів, бо ростуть свої на підвіконні: як виростити томати вдома

Цей матеріал для тих, хто бажає вирощувати помідори у себе у квартирі на підвіконні замість того, щоб купувати тепличні у магазинах. Поговоримо про основні вимоги цього процесу.

Для кімнатного вирощування помідорів краще обрати гібриди помідорів: Апельсиновий, Малиш, Невський, Перуанський, Золота королева, Кімнатний, Карлик 1185, Українець та інші, в яких короткий вегетаційний період.

Оскільки помідори, як відомо, теплолюбні, то найкращою температурою для них є +20-25° C. При нижчих температурах їхні плоди перестають утворюватися, а при вищих не буде відбуватися запилювання. Отже, за допомогою регулювання теплових обігрівачів в приміщенні цілком можливо створити томатам комфортні умови.

Як виростити на підвіконні домашні томати: поради городників

Крім температури потрібно подбати про те, щоб помідори отримували достатньо світла. Для цього розміщуйте горщики на підвіконнях з південної й південно-східної сторони та надавайте додаткове освітлення лампами денного світла та фітолампами протягом 6-10 годин особливо в короткі світлові дні листопада та грудня.

Як виростити на підвіконні домашні томати: поради городників

Для посадки у тару спочатку насипають дренаж шаром у 3-5 см, а потім ґрунтосуміш: земля та перегній у рівних частинах. До них додають перепрілу тирсу, трохи промитого річкового піску, деревний попіл. Варто також всипати мінеральні добрива: від 10 до 20 г сечовини, 40-60 г суперфосфату, 10-20 г сульфату калію на 1 відро ґрунтосуміші.

Перед посадкою насіння помідорів сортують, калібрують, знезаражують та пророщують.

Важливим аспектом є полив. На відміну від огірків, помідори краще перенесуть сухість, ніж надмірну вологу. Але це не означає, що можна допускати пересихання ґрунту. Полив потрібно робити регулярно. А от обприскувати рослини не треба, бо для запилення їм потрібно сухе повітря.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини