Які рослини не можна підживлювати кавовою гущею: осипляться і почнуть чахнути. Перелік з маминого зошита

Щоб кімнатні рослини гарно росли та активно цвіли - їх потрібно підживлювати. Для цього господині використовують різні народні методи: бананову шкірку, шкаралупу яєць і кавову гущу.

Та саме з останнім інгредієнтом потрібно бути вкрай обережним. Але про все по порядку.

В кавовій гущі міститься магній, калій, фосфор, кальцій, азот, залізо та інші сполуки і речовини. Завдяки їм грунт стає більш пухким та краще пропускає повітря. А ще деякі шкідники бояться його, як вогню.

Та підживлення кавовою гущею не є універсальним засобом та підходить далеко не всім кімнатним рослинам.

Які рослини не можна підживлювати кавовою гущею. Перелік
Які рослини не можна підживлювати кавовою гущею. Перелік

Якщо підживити нею кактуси та інші сукуленти, то рослини почуватимуться тільки гірше. Недопиту каву також не слід наливати в горщик з геранню та традесканцією.

В цілому, якщо маєте сумніви, чи буде рада рослина якомусь підживленню – краще скористатися універсальними засобами. Використовуйте їх, згідно інструкції.

В той же час, є список рослин, яким кавова гуща дійсно допоможе. До таких відносяться: цибулинні квіти, азалія, гортензія, фікуси, фіалки, бегонія, кімнатна троянда, аспарагус.

Як правильно використовувати підживлення з кавової гущі?

Свіжемелену каву категорично заборонено додавати в грунт. Потрібно взяти гущу після звареної кави, підсушити її, і внести в грунт, пам’ятаючи, що в землі її має бути не більше 50%.

Нагадаємо важливі ознаки, які вказують на те, що рослині не вистачає поживних речовин і потрібно терміново це виправити:

  • листя змінило забарвлення;
  • квітки стали дрібними;
  • стебла рослин почали витягуватись;
  • сповільнився ріст листя;
  • немає бутонів або ж вони опадають.

Та краще не чекати “червоних прапорців”, а скласти графік підживлення і чітко йому слідувати. Тоді ваші квіти будуть здоровими, та довгі роки тішитимуть вас своєї красою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини