Мій спатифілум цвіте майже цілий рік. Удобрюю його тільки 2 засобами, перепробувавши масу різних варіантів

Спатифілум можна змусити цвісти, використовуючи перевірені народні методи. Та при цьому не забувайте основі правила догляду за рослиною. Детальніше далі в матеріалі.

Спатифілум чи “жіноче щастя” – гарна рослина сімейства ароїдних. За повірям, квітка приносить сімейний затишок та допомагає знайти самотній дівчатам коханого.

Та часто буває так, що рослина ніби почувається добре, а красивих квітів не випускає. Чому так стається, та як викликати цвітіння спатифілума ви дізнаєтесь далі.

Як і всім рослинам, спатифілуму потрібні основні макроелементи, а саме фосфор, калій, азот.

Останній потрібен для нарощування яскравої зелені. Коли рослині не вистачає азоту – її листя стає дрібнішим та блідим, а при надмірній кільності цього елементі припиняється цвітіння. Без фосфору, калію та мікроелементів не обійтися. Можна використовувати спеціальний засіб для підживлення ароїдних, або ж скористатися народним методом.

Фахівці запевняють, що викликати цвітіння “жіночого щастя” допоможе мелена кориця. Для цього потрібно приготувати наступний розчин: в літрі води розчинити чайну ложку меленої кориці та полити квітку під корінь.

Чим підживити спатифілум, щоб цвів цілий рік
Чим підживити спатифілум, щоб цвів цілий рік

Вносити підживлення потрібно не один раз, а курсом протягом місяця 1 раз на тиждень. Якщо ви будете дотримуватись й основних рекомендацій по догляду, то рослина неодимінно зацвіте. Спатифілум любить розсіяне світло та ненавидить протяги, холод та близькість джерел тепла (наприклад, батарей).

Не забувайте, що спатифілум обожнює достатню вологість і правильний полив. Не можна допускати пересихання грунту, адже це може викликати пожовтіння листя квітки і його подальше опадання.

Зрозуміти, що рослині необхідний полив дуже просто – якщо листочки звісилися, але ще не завяли – саме час під корінь налити теплу та чисту воду.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини