Дзеркало у моїй ванній більше ніколи не запотіває. Секрет у засобі, яким я його протираю. Не побутова хімія

Майже кожен із нас стикався з проблемою, коли після прийнятого душу неможливо побачити себе у дзеркалі. Розповідаємо, що робити для того, щоб дзеркало більше ніколи не потіло.

Зазвичай після того, як ми прийняли душ, ми хочемо виконати ще кілька гігієнічних процедур. Однак дзеркало, що запотіло, руйнує всі плани. Звичайно, можна витерти його серветкою, але, напевно, залишаться розводи. “Добрі новини” розповідають, як можна запобігти запотіванню поверхні. Спойлер: для цього можна використовувати засоби, які є у кожному будинку.

Як зробити, щоб дзеркало не запотіло

Основною причиною того, що дзеркало запотіває, є різниця температур. Пара – тепла, а дзеркало – холодне, тому пара, потрапляючи на поверхню дзеркала, перетворюється на воду, яка осідає на поверхні у вигляді конденсату. Яскравий приклад знаменитого “кругообігу води в природі”. Змінити закони фізики ми не можемо, проте є кілька способів, як убезпечити дзеркало.

Що потрібно зробити для того, щоб дзеркало у ванній не потіло після прийнятого душу
Що потрібно зробити для того, щоб дзеркало у ванній не потіло після прийнятого душу

Перед тим, як іти в душ, візьміть шматок господарського мила і обережно натріть ним дзеркало. Не перестарайтеся, інакше мильна піна повністю сховає від вас власне відображення у поверхні дзеркала. Замість господарського можна використовувати рідке мило чи вазелін. Якщо ви переживаєте, як виглядатиме дзеркало після подібної обробки, видаліть надлишки мила за допомогою звичайного засобу для миття посуду.

Не хочете натирати все дзеркало? Обробіть лише ті ділянки, які вам потрібні, наприклад, зону навпроти обличчя. Після такої процедури дзеркало залишиться чистим, навіть якщо на нього довго впливатиме пара.

Як запобігти запотіванню дзеркала у ванній та душовій кімнаті
Як запобігти запотіванню дзеркала у ванній та душовій кімнаті

Ще один відмінний засіб, який стане в нагоді у вашій ситуації. Візьміть м’яку серветку, налийте на неї невелику кількість шампуню і добре протріть дзеркало. Потім візьміть чисту м’яку ганчірку та приберіть надлишки шампуню – важливо, щоб поверхня була повністю сухою, і на ній не залишилося мильної піни. Зверніть увагу, що засобу знадобиться вдвічі більше, ніж ви зазвичай використовуєте для миття голови.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини