Одягаю на огірки кільця з пляшок для грамотного поливу: так листя не в’яне і не з’являється коренева гниль

На перший погляд така порада може здаватись недієвою та навіть дивною. Втім, не потрібно ставит хрест на лайфхаках від досвідчених городників – для початку спробуйте зробити так само.

Кільце з пластикової пляшки – це один із хитрих трюків, які допомагають “покращити життя” огіркам і продовжити сезон їх плодоношення. Здавалося б, яку користь культурі може принести шматок звичайного пластику? Однак, така проста порада може допомогти вам не тільки покращити врожайність рослини, але й захистити огірки від гнилі та зав’ялого листя.

Як підвищити врожайність огірків

Хоча чимало городників запевняють, що огірки – невибаглива культура, яка не потребує особливої уваги та знань, вам таки важливо розуміти основні принципи посіву та подальшого догляду за ними. Так, наприклад, іноді стається таке, що ми сіємо огірки, поливаємо їх, вони дають врожай і тішать своїх власників. Потім листя різко починає в’янути, а врожай стає бідним і несмачним. Що ж сталось та як допомогти рослині?

Експерти назвали дієвий лайфхак, який допоможе вам покращити врожайність огірків
Експерти назвали дієвий лайфхак, який допоможе вам покращити врожайність огірків

Перше, що спадає на думку городникам, причина полягає у недостатньому або неправильному поливі огірків. Частково це правильне твердження, щоправда, в такому разі не потрібно починати поливати огірки вдвічі більше. Найпоширенішою причиною такої “дивної” поведінки огірків є хвороба кореневої гнилі. У такому разі стовбур біля кореневої системи уражається та починає гнити.

На цьому етапі багато городників стикаються з дилемою – поливати огірки з кореневою гниллю потрібно часто, адже хвороба виводить вологу, якої і так не вистачає плодам для дозрівання. Разом із тим, надмірний полив нашкодить культурі ще більше. Що ж робити? У цьому випадку потрібно вирізати кільця з пластикової пляшки.

Як швидко та просто покращити врожайність огірків і захистити їх від шкідників
Як швидко та просто покращити врожайність огірків і захистити їх від шкідників

Вирізається кільце приблизно 5 см заввишки з середньої частини пляшки. З одного можна нарізати одразу кілька кілець. Колір пляшки – світлий чи темний – без особливої різниці. Ви можете сіяти насіння огірків одразу в ці кільця. Головне, аби така конструкція була цільною та без розрізів збоку. Таке кільце слугуватиме обмеженням для рідини під час поливу – наливайте воду із зовнішнього боку кільця, а не в нього. Коренева система візьме рівно стільки, скільки їй потрібно.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини