Якщо хочете солодкі огірки, поливайте їх харчовою содою: ідеальна підкормка для рослини на всі випадки життя

Експерти вигадали, без перебільшення, тисячі варіантів підгодівлі для огірків. Розповідаємо про найдієвіші способи підкормити культуру та зробити плоди смачними й соковитими.

Якщо ви вирощуєте на своїй дачній ділянці огірки, то, звичайно, хочете отримати якісний, смачний, а головне – екологічно чистий врожай. Щоб усі ці аспекти втілились у життя, рослину важливо захистити від захворювань та атак шкідників, а також простежити за оптимальним показником кислотності ґрунту. Розповідаємо про дієве добриво для огірків, яке допоможе виконати всі ці дії.

Добриво для огірків

Якщо ви належите до категорії городників, які виступають категорично проти застосування хімічних засобів на своїх ділянках, сода стане для вас чудовим рішенням. Виражена антибактеріальна та противірусна дія гідрокарбонату натрію стане у нагоді під час вирощування огіркової культури.

Як правильно зробити добриво для огірків на основі звичайної харчової соди
Як правильно зробити добриво для огірків на основі звичайної харчової соди

Застосовуючи соду на своїй ділянці як підживлення для огірків, ви зможете оцінити низку позитивних особливостей засобу. Так, наприклад, сода відмінно заповнює дефіцит важливих поживних елементів. Крім того, вона позитивно впливає на смакові характеристики плодів, допомагає запобігати атакам шкідників, захищає від поширених захворювань. Також сода знижує показник кислотності ґрунту та зміцнює природний імунітет культури.

Щоб від підживлення рослини отримали максимум користі, при приготуванні розчину варто суворо дотримуватись рекомендованих пропорцій. Готувати робочий розчин насправді дуже просто. Досить просто розвести три столові ложки соди в десяти літрах чистої води. Бажано, щоб вода була кімнатної температури та попередньо відстояна. Готовий розчин необхідно одразу застосовувати – зберігати його не можна.

Як правильно зробити добриво для огірків на основі звичайної харчової соди
Як правильно зробити добриво для огірків на основі звичайної харчової соди

Як і будь-яке інше підживлення, содовий розчин хороший у міру. Якщо ви перевищите концентрацію та частоту внесення, замість підвищення врожайності ви отримаєте зворотний ефект, а плоди будуть дрібними та негарними. За сезон не варто застосовувати таку підкормку більш як декілька разів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини